Szeptember 30-án: Kutatók Éjszakája

Kutatok_Ejszakaja_2016

Arad idén harmadik alkalommal fog csatlakozni a Kutatók Éjszakája című rendezvényhez, amely európai szinten már 11 éves múltra tekint vissza. Az esemény célja a tudományos kutatók munkájának népszerűsítése és a fiatalok érdeklődésének felkeltése a tudománnyal kapcsolatos életpályák iránt. 

A Kutatók Éjszakája aradi rendezvényeit az Aradi Aurel Vlaicu Egyetem, Arad Megye Főtanfelügyelősége és az Atrium Mall bevásárlóközpont szervezi az Arad Megyei Kulturális Központ és Arad Város Polgármesteri Hivatala támogatásával.

Szeptember 30-án, pénteken 17 és 22 óra között az Atrium Mall bevásárlóközpontban érdekes kísérleteket, saját tervezésű készülékeket, modelleket mutathatnak be az általános iskolai és a középiskolai diákok is. Mindezeken kívül szórakoztató műsorokat, zenei és táncprodukciókat is láthatnak majd a rendezvényre ellátogató érdeklődők. A felkészítő tanárok részvételi oklevelet kapnak, a diákok pedig interaktív tevékenységeken, játékokban, tombolahúzáson vehetnek majd részt.

A Kutatók Éjszakájának nemzetközi eseményeiről ITT, a hazaiakról pedig ITT tájékozódhatunk.

Tavaly Nemczov Brigitte, a Csiky Gergely Főgimnázium IX. A osztályos tanulója képviselte iskolánkat a rendezvényen. Az akkori beszámolót IDE kattintva találjuk meg.