ADY ENDRE pályázati felhívás a 2016–2017-es tanévre

ady-endre-logoAz Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a 2016–2017-es tanévben nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. 

A pályázat célja: pénzügyi segítségnyújtás a romániai magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, VI–XII. osztályos, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára annak érdekében, hogy a támogatás révén zavartalanabbul folytathassák tanulmányaikat.

A tanulók által ösztöndíjként elnyerhető támogatás 100.000 Ft-nak megfelelő lej/fő a 2016–2017-es tanévre. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik. A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját vagy a szülő/gyám nevére szóló bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül. A támogatás folyósításának várható időpontja: 2017. március.

A pályázatot kizárólag olyan tanuló nyújthatja be, aki az alábbi két feltételnek eleget tesz:

a) kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkezik; ennek kritériumai az alábbiak valamelyike:
– jó, jeles vagy kitűnő tanulmányi átlagot ért el a 2015–2016-os tanévben,
– megyei 1–2 ., vagy országos 1–4. vagy nemzetközi versenyen 1–8. helyezést ért el a 2015–2016-os tanévben,
– valamely Tehetségpont a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja, és erről részletes indoklást tartalmazó igazolást és ajánlást állít ki;

b) szociálisan hátrányos helyzetű; ennek kritériuma az alábbiak valamelyike:
– nagycsaládban él; árva vagy félárva; a szülő egyedülálló;
– valamelyik szülő regisztrált munkanélküli, vagy tartósan súlyos beteg vagy fogyatékos;
– olyan egyéb, igazolható családi körülmény, amely miatt a család az átlagosnál rosszabb anyagi körülmények között él, így a pályázó zavartalan tanulása veszélyeztetve van.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. október 25. (postabélyegző dátuma, illetve az elektronikus űrlap beküldésének dátuma). A határidőn túl érkezett pályázatok érdemi elbírálás nélkül elutasításra kerülnek.

A pályázattal kapcsolatos további információkat a http://simplexportal.ro/tehetseg.ro/?p=1364 weboldalon találhatunk.