Díjak, mosolyok, büszke tekintetek, avagy a pillanat, amire mindenki várt – Tanévzáró a reál osztályokban

Tanevzaro_9_11_sav

Kezdjük számszerűen e rövid tudósítást, ahogy Lehoczky Attila tanár úr, a rendezvény műsorvezetője is említette, hiszen reálosok révén, úgyis szeretjük azokat. Mármint a számokat. Tehát. 2016. 06. 23-án, pontban 10:00 órakor elérkezett a várva várt momentum, a(z A osztályos) diákok felszabadulása, a tanárok megkönnyebbülése, az osztálytermek üresen hagyása, az a momentum, amire a diákok 10 hónapot, azaz 36 hetet, azaz 175 (munka)napot vártak: a tanévzáró. És: a vakáció. 

Az ünnepség elején Hadnagy Éva igazgató bevallotta, hogy bár a feladata a tanév rövid összegzése volna, de mivel az röpke fél óránál jóval tovább tartana, inkább megkímél tőle minket, hisz jól tudja, hogy úgyis csak a vakáció és a szabadság gondolata jár a diákok fejében. Hálásak voltunk neki.

Következett tehát a díjkiosztó, amikor valamennyi osztályfőnök röviden értékelte is az osztálya teljesítményét. Páll Mária (IX. A) büszkén sorolta el, hogy osztálya milyen rossz dolgokat NEM követett el az elmúlt tanévben, majd az osztályelsőt, Kurunczi Viktóriát szólította, aki 10-es átlaggal végzett. Lehoczky Attila (X. A) szerint osztályában olyan hangulat uralkodik, amit nem lehet szavakban kifejezni, és a negatívumokat félretéve díjazta az „élbolyt”, köztük az osztályelsőt, Hegyi Boglárkát. Nyári Andrea (XI. A) elmondta, hogy osztálya nem egy könnyű eset, a diákjai szeretnek határokat feszegetni, ugyanakkor sokoldalúak és szerethetőek is tudnak lenni. Náluk Ilona Judit végzett az élen.

Az évfolyamelsőknek járó Wieser Tibor-díjat Hadnagy Éva igazgatótól vehette át Kurunczi Viktória (IX. A), Hegyi Boglárka (X. A), illetve Boldizsár Bettina (XI. C).

A tantárgyversenyeken, illetve az iskolán kívüli tevékenységeken elért eredményekért számos különdíj is gazdára talált. Jutalmazták, többek között, a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny és az angol nyelvi olimpia megyei szakaszán, a matematika tantárgyversenyeken eredményesen szereplő diákokat, iskolánk fiú röplabda-csapatát, az önkéntes munkában résztvevőket, illetve a képzőművészet terén jó eredményt elért diákokat is. Nem maradt különdíj nélkül a Csiky-Csuky diáklapot, illetve az iskola weblapját szerkesztők csapata sem. (A díjazottak és különdíjasok névsorát külön bejegyzésben közöljük.)

Végezetül az osztályok (erősen) szubjektív tanévelemzése következett. A IX. A belső életéről Kurunczi Viktória készített kisfilmet, a X. A osztály legemlékezetesebb pillanatait Kurunczi Enikő foglalta PP-vetítésbe, a XI. A „igazi” énjét pedig Bold Barbara mutatta be szintén egy számítógépes vetítés segítségével. Csak ott, csak akkor – mert megérdemeltük! 🙂

Így ért véget a 2015–2016-os tanév a reális reálos diákok számára, akik talán még fel sem fogták, hogy végre, végre nyár van! 😀

Kellemes vakációt kívánunk minden diáknak, pedagógusnak, munkatársnak!

[Fotó: Ilona János, Kurunczi Ferenc]

« A 3 »