Oklevelek, szép emlékek… Tanévzáró az V–VII. osztályosoknak

Tanevzaro_5_7_2016_sav

Szép (és meleg) csütörtöki reggelen, június 23-án vette kezdetét a Csiky Gergely Főgimnázium V., VI. és VII. osztályos diákjainak tanévzárója. Bár a szerda esti izgalmas futballmérkőzés (Izland–Magyarország) miatt néhányan kissé álmos szemekkel érkeztek, de a vakáció előszele és a várva várt díjak hamar felrázták a nebulókat. Őket az iskola dísztermében fogadták a szülők, barátok, hozzátartozók, tanárok. 

Tóthpál Eszter (VII. A) bemondóként üdvözölte a jelenlévőket, majd Szilágyi Domokos Vakáció című versével nyitotta meg az ünnepséget. Az ötödikes Komori Viktória is szavalt, mégpedig saját költeményét, Rónai Zoltán pedig Juhász Magda versével (természetesen a Vakáció cíművel) búcsúzott a 2015–2016-os tanévtől. Spier Tünde aligazgatónő rövid évzáró beszédet mondott, s közben Halász Judit Mit tehetnék érted című dalát is elénekelte.

Nyári Melinda tanárnő irányításával megkezdődött a díjkiosztás. Back Mária osztályfőnök az ötödikes tanítványainak, Muntean Tibor a hatodikosoknak, Erdei Emese a VII. A, Hevesi Éva pedig a VII. B osztály legjobbjainak adta át a díjakat és dicséreteket.

Ezúttal is sokan voltak, akik nem elégedtek meg a tanórákon szerzett tudással, számos matematika, magyar, angol, földrajz, sport-, rajz-, hittan- és szavalóversenyen, illetve iskolán kívüli tevékenységeken vettek részt, eredményesen. Back István Levente, Fodor Tímea, Komori Viktória, Mészár Anna Zsófia, Sallai Eszter, Spier Alexandra, Tóthpál Eszter – csak néhány név a különdíjasok hosszú sorából, akiknek a felkészítő szaktanárok nyújtottak át oklevelet, jutalomkönyvet, jutalomcsokit. (A díjazottak és a különdíjasok részletes listáját hamarosan külön bejegyzésben közöljük.)

A díjkiosztás után a diákok már sejtették, hogy melyik mondat fog következni (igen, a „Kellemes vakációt mindenkinek!”), ezért a hosszadalmas ücsörgés vége felé képzeletben már jó néhányan kint rugdosták a bőrt, fagyiztak, vagy éppen a strandon lubickoltak. De azért udvariasan tapsoltak, fegyelmezetten kivonultak, s aztán… usgyi, ki merre látott!!! 🙂

[Fotó: Ilona János]

« A 3 »