Kincsvadászaton a megye nyolcadikosai! – Játékos gyermeknap a Csikyben

Jatekos_gyermeknap_nyolcadikosok_sav

Az idei gyermeknapon, június 1-jén a megye több mint 100 nyolcadik osztályos tanulója a Csiky Gergely Főgimnáziumba jött ünnepelni, játszani, leendő iskolájával és iskolatársaival ismerkedni. 

„Gyere a Csikybe!” – ez volt a címe annak a kisfilmnek, amelyet együtt megnéztünk, majd a helyi tizedikes és tizenegyedikes segítők közreműködésével 10 csapat alakult. A tíz–tizenegy fős csapatok összetétele, természetesen, vegyes volt, különböző iskolák diákjait „kevertük” össze. Tóthpál Renáta, Rudolf Anna és Hasas Paul tanárok csapatépítő játékokkal készültek, és a legeredményesebb csapatokat díjazták is.

A játékok első részét a díszteremben szervezték meg. Ott a diákok rövid ismerkedés után reklámokat, illetve filmcímeket kellett hogy felismerjenek, természetesen csapatban.

A második rész, a „kincsvadászat” a városban zajlott. A csapatok segítőik gondjaira bízva szelték keresztül Aradot, miközben az utasításoknak megfelelően szelfiztek, fotókat készítettek különböző furcsa pózokban, vagy nevezetes helyeken. A Kultúrpalota előtt, például, odaképzelt hangszeren „játszottak”, a nagyszínház előtt jóga pózícióban álltak stb. A Maros-parton való hangos vonatozás (csuucsúú!!!…) az egyik kedvenc próbának számított. A kincsvadászatról és az azt megelőző iskolai ismerkedésről Bacsilla Sándor és Csomós Roland (XI. A) kisfilmet is készített, ezt IDE kattintva tekinthetjük meg.

Bár közben kicsit megáztunk, mindenki nagyon élvezte a mozgalmas délelőttöt, amelyet ebéd követett a bentlakás étkezdéjében. Következzen néhány vélemény az aradi játékos gyermeknapról.

Kreatívak voltak a programok, nekem nagyon tetszett. Sok gyereket ismertem meg, akikkel jövőre együtt leszek, egy osztályban. A matek-infó osztályban, ha sikerül. (Kecskés Tamás Attila, Pécskai 2-es számú Általános Iskola)

Jó volt a mai nap, csak az eső elrontotta. Az tetszett a legjobban, amikor a filmeket kellett felismerni a zenékről. (Czakó Zsolt, Aurel Vlaicu Általános Iskola, Arad)

Nagyon élveztem a mai napot, klasszak voltak a programok, jól össze volt állítva az egész. A filmek főcímdalának és a reklámoknak a felismerése tetszett a legjobban. (Naschauer Kinga, Csiky Gergely Főgimnázium)

Nagyon jók voltak a programok és szerintem ezt az egészet meg lehetne ismételni. Nekem a legjobban a városbeli kincsvadászat tetszett, különösen az, amikor egy vonatot utánozva kellett hogy a Maros-parton végigmenjünk. (Takács Andrea, Csiky Gergely Főgimnázium)

Jók voltak a programok, tökéletes a szervezés, kaja, minden. Jók voltak a Tóth Árpád teremben a próbák, amelyek arra szolgáltak, hogy megismerkedjünk a jövendőbeli osztálytársakkal, de a városbeli feladatok is érdekesek voltak. Különleges volt, jó volt! (Lovas Lóránd, Aurel Vlaicu Általános Iskola, Arad)

A tanároknak szervezett program nagyon jól sikerült. Az eső egy kicsit bekavart, néha el kellett bújni előle, de úgy hallom, hogy ettől függetlenül a gyerekek is nagyon jól érezték magukat. (Varga Ibolya, Pécskai 2-es számú Általános Iskola)

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »