Felkészülni, vigyázz, rajt! – Csiky sportnap

Csiky_sportnap_sav

Az Iskola másként hét mozgalmas nyitányaként április 19-én, kedden, Jázbinszky Gábor és Erdei Emese testnevelő tanárok szervezésében sportnapon vehettek részt a csikys diákok és tanárok. Az Aurel Vlaicu Egyetem sporttermében a másnapi Arad, mozdulj meg! néhány próbájára került sor, felszabadult, vidám hangulatban. És éppen ez volt a cél, hiszen az eseménnyel a sportolás és mozgás örömét népszerűsítették a versenyzők. 

Három tízfős csapat vett részt a versenyen, a csapatkapitányok Mészár Zsófia (X. A), Kovács Kriszta (X. A) és Csík Levente (X. C) voltak. A versenyzőknek összesen öt próbát kellett kiállniuk, melyek között volt gördeszkás araszolás (a pályán oda-vissza, nem könnyű!), talicskatolás (a talicskában ülő csapattag két labdát is kellett egyensúlyozzon egy teniszütőn), „lovas” próba (két diák a pokrócra ültetett harmadikat bóják között húzott végig a pályán, s a végén még pohárvárat is fel kellett építeni), vagy akadályfutás, amely végén egy kosárlabdával kosárba kellett dobni (és nem elfelejteni visszahozni a labdát! 🙂 ). Így, leírva biztosan egyszerűnek tűnnek, de odalent, a pályán, a verseny izgalmában picit megváltoznak a dolgok!

Tanárokból, diákokból és szülőkből álló népes szurkolótábor szorított a versenyzőknek, akik közül végül Mészár Zsófia csapata a III., Csík Levente csapata a II., Kovács Kriszta csapata pedig az I. helyen végzett. A rendezvény végén néhány résztvevőt is kifaggattunk a benyomásairól.

Nagyon jól éreztem magam. A versenyszámok nehezek, viszont nagyon izgalmasak voltak. Számomra a legnehezebb a lovas próba volt, amikor a csapattársainkat húztuk egy pokrócon, viszont éppen az tetszett a legjobban. (Csík Levente, X. C)

Nagyon megpróbáltató versenyszámok voltak. Nem is gondoltam volna, hogy első helyezést érünk el. Próbáltam minél többet tenni a csapatomért, hogy ezáltal nyerjünk. Jövőre is szeretnék részt venni a versenyen! (Csomós Roland, XI. A)

Rendkívül jó volt a verseny, főleg a vége, amikor megtudtuk, hogy nyertünk! Nagyon összetartó csapatunk volt, öröm volt velük játszani. A kedvencem a gördeszkás próbatétel volt. (Kovács Kriszta, X. A)

A versenyszámok nem voltak nehezek, csak kár, hogy mindig közbejött egy-egy apró szerencsétlenség: elszakadt a pokróc, majdnem eldőlt a talicska, szóval, elég kínos dolgok. Szerintem a gördeszkás próba volt fizikailag a legmegerőltetőbb. Az akadálypályás próba tetszett volna a legjobban, ha nem felejtem el, hogy a labdát vissza is kell hozni! (Ilona János, tanár)

Zárásként arra buzdítok minden kedves csikys tanárt és diákot, hogy bátra(bba)n és többen jelentkezzenek a jövő évi sportnapra! Akkor lesz igazán jó közös móka!

[Fotó: Zsámbok Zoltán]

« A 2 »