Arad környékével is ismerkedtek

Mikes_2016_kirandulas_sav

Borongós volt az idő április 19-én, kedden 9 órakor, amikor három autóbusz gurult be a Csiky Gergely Főgimnázium udvarára, hogy a már ott várakozó versenyzőket, a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszának résztvevőit a megyeközponton kívülre is elvigye világot látni. Na, nem járták körbe az összes szép helyet, de azokat igen, melyeket látnia kell mindenkinek, aki városunkba érkezik. 

Bő egyórás utazást követően Máriaradnára érkezett a társaság, ahol természetesen a nemrég felújított ferences bazilikát tekintették meg kívülről és belülről is. Az ott eltöltött idő alatt a Kármelhegyi Boldogasszonyt ábrázoló papírnyomatról is megtudtak bővebb információkat, hiszen a török hódoltság ideje alatt 1695-ben felgyújtották az akkori kápolnát, s egyedül ez a papírnyomat nem égett meg, de emellett több máriaradnai csodáról is beszélt a vendégeket fogadó plébános.

A kirándulók Solymosvár felé vették az irányt, ahol vármászással töltötték el az időt a diákok. „Akár estig is itt tudnék ülni!” – hangzott el az egyik kiránduló szájából, akinek bizonyára tetszett a várromból nyíló kilátás. Miután a várból leereszkedett mindenki, a buszok Pécskára robogtak tovább, ahol ebéd előtt jutott még idő az ottani római katolikus templom, s a mellette levő terek megtekintésére. Az Ipartestület székházában a 2-es Számú Általános Iskola és a Gheorghe Lazăr Líceum diákjai lepték meg a versenyzőket mesemondással, néptánccal, illetve modern tánccal.

Már délután 5 óra volt, mire az ebédet befejezték az érkezők, s a buszok visszaszállították őket Aradra, ahol hamarosan következett az eredményhirdetés.

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »