Mi is az az Erasmus+? Most már a legkisebbek is tudják!

Erasmusplusz_kicsiknek_sav

Az elmúlt év szeptembere óta a Csiky Gergely Főgimnázium is bekapcsolódott a The European Express nevet viselő Erasmus+ projektbe. Április 11-én, hétfő délután ezzel a nemzetközi projekttel ismerkedtek az alsó tagozatos gyermekek, illetve szüleik a Tóth Árpád teremben. 

A rendezvényt Hadnagy Éva igazgató nyitotta meg köszöntő beszédével, majd Bognár Levente, Arad alpolgármestere szólt az egybegyűltekhez. Tóthpál Renáta, a projekt koordinátora kezdte a projekt bemutatását, majd Rudolf Anna iskolai tanácsadó és Hasas Katalin, iskolánk fejlesztő gyógypedagógusa mutatta be a többszörös intelligenciát, illetve azt, hogy mit is jelent ez a tanulási folyamatban és hogyan befolyásolja az iskolai teljesítményt.

Eközben a gyermekek az iskola udvarán Rónai Helén tornatanár vezetésével örülhettek a különböző szórakoztató játékoknak. Később a diákok és szüleik együtt tekintették meg a projektben résztvevő másik négy partner – Franciaország, Észtország, Törökország, Görögország – videobemutatóját és egy kisfilmet arról, hogy az iskolánk hogyan támogatja a többszörös intelligencia fejlesztését. A bemutatót a felsorolt országok ételspecialitásainak megkóstolása és vidám arcfestés zárta.

[Fotó: Tóthpál Renáta]

« A 2 »