Vidáman a Vidám Versek Versenyén

Vidam_versek_2016_sav

Március 30-a kellemesen meleg, vidám nap volt, éppen alkalmas a „V.V.V.V.”-re. Nem kell meglepődni, nem ragadt be a V betű a billentyűzeten, hanem a Vidám Versek Versmondó Versenyéről van szó, amelynek az V–VIII. osztályos Arad megyei szakaszát Kisiratoson rendezték meg. 

A Csiky Gergely Főgimnáziumot négy diák képviselte ezen a versenyen: az ötödikes Rónai Zoltán, a hatodikos Weisz Gabriella, a hetedikes Tóthpál Eszter és a nyolcadikos Naschauer Kinga Beatrix. Őket két pedagógus, Puskel Tünde Emese és Nyári Melinda kísérte el Kisiratosra.

Nemcsak a verseny neve volt vidám, mi magunk is nagyon jól éreztük magunkat és jól szórakoztunk egymás szavalatait hallgatva. A háromtagú zsűri – Jámbor Gyula újságíró, Ruja Ildikó magyartanár és Vajda Noémi dramaturg – minden produkciót kiértékelt és így sokat tanulhattunk hibáinkból, örülhettünk sikereinknek.

Több díjat is hazahoztunk: az V–VI. osztályosok kategóriájában Rónai Zoltán II. helyezést, a VII–VIII. osztályosok kategóriájában Tóthpál Eszter II., Naschauer Kinga pedig III. helyezést ért el. Az I. és II. díjasok fogják képviselni a megyét az országos szakaszon, április 18–19-én Szatmárnémetiben. A Csikyből tehát ketten is ott lesznek, Rónai Zoltán és Tóthpál Eszter (felkészítő tanáruk Nyári Melinda).

[Fotó: Gulyás Gabriella Csilla]