A Zrínyi idei legjobbjai

Zrinyi_2016_sav

Március 10-én, csütörtökön délután végre kiderült, hogy kik lettek a február 19-i verseny legsikeresebbjei. A Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében gratulálhattunk mindazoknak, akik Arad megyében a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen az első hat hely egyikét csípték el. 

Boldog és büszke szülők, nagyszülők, pedagógusok jöttek el, hogy megtapsolják a legjobbakat. De megtisztelt jelenlétével Bognár Levente alpolgármester, Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes, Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, illetve Illyés Ibolya, az Arad Megyei Pedagógusok Házának módszertani felelőse.

A 287 versenyző diákból 48-at díjaztunk, de az őket felkészítő 23 pedagógus is elismerésben részesült. Az első helyezett tanulók, az osztályok növekvő sorrendjében (a másodiktól kezdve): Budacsek Tímea (83 pont), Nyári Tamás (95 pont), Farkas Zoltán (75 pont), Diel Eduárd (100 pont), Back István Levente (110 pont), Fodor Tímea (80 pont), Kecskés Tamás Attila (75 pont), Farkas Zsófia (93 pont), Hegyi Boglárka (75 pont), Ilona Judit (72 pont), Juhász Dóra (69 pont). (Farkas Zoltán a zerindi Tabajdi Károly Általános Iskola, Kecskés Tamás Attila a Pécskai 2-es számú Általános Iskola diákja, a többiek a Csiky Gergely Főgimnázium tanulói.) Az eredmények részletes listáját IDE kattintva tekinthetjük meg.

Közülük a március 23–25. közötti kecskeméti döntőre a Csiky 4 diákja kapott meghívást: Nyári Tamás (III. o., Kurunczi Enikő diákja), Diel Eduárd (V. o., Pálfi Anett diákja), Back István Levente (VI. o., Spier Tünde diákja), illetve Farkas Zsófia (IX. A, Péter András diákja).

Bizony, a kisebbeknek még gyakorolniuk kell a díjátvétel módszerét: nekik kicsit meggyűlt a bajuk, amikor egyszerre kellett az oklevelet, a könyvekkel és más jutalommal teli ajándékzacskót és a mézespogácsából készült húsvéti tojást átvenniük Matekovits Mihálytól, az RMPSZ Arad Megyei Szervezetének tiszteletbeli elnökétől és Kiss Anna tanítónőtől, és emellett a gratuláló kézfogást is elfogadniuk. Jövőre majd jobban fog menni.

Mindezek az ajándékok és jutalmak a lelkes támogatóinknak köszönhetőek: az Alma Mater Alapítványnak, a Csiky Gergely Főgimnáziumnak, az RMPSZ, az RMDSZ, illetve az EMKE Arad Megyei Szervezetének, az Aradi Szabadságszobor Egyesületnek, a Nyugati Jelen Kft-nek, a Zerindi Tabajdi Károly és a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola tantestületének és szülői közösségének, a Corvin és a Napsugár Gyermeklap Kiadónak. De magánszemélyek is támogattak: a zerindi Szénási család, Erdőhegyről Pusztai Levente, a kisiratosi Gulyás család, illetve Szabó Éva Aradról. Köszönjük nekik!

A nagy népszerűségnek örvendő verseny idei szakasza tehát lejárt, de ahhoz, hogy jövőre ugyanilyen jó eredmények szülessenek, egész éven át tartó komoly munkára van szükség. Sok sikert és kitartást hozzá!

A kecskeméti döntőre ezekől a feladatokból lehet készülni: V. osztályos feladatok // Megoldás.

[Fotó: Ilona János]

« A 3 »