Kié lett a farsangi Csiky-Oscar?

Farsang_2016_licistak_sav

Február 4-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor elindult a forgatás a Csiky TV-ben, vagyis kezdetét vette a középiskolások farsangi mulatsága. A nap mottója: Forgass velünk, avagy bulizz, ahogy a sztárok szoktak!

Hogy miért is a hollywood-i ízű felvezetés? Azért, mert az idei farsangunk témája a filmek és sorozatok világa volt.

(Sajnos, csak) 3 produkció szállt versenybe a főnyereményért, amely a témának megfelelő Oscar-díj volt. Ezt Rogoz Marianna tanárnő, Ilona János tanár úr, illetve Wager Evelyn, a diáktanács elnöke szavazatai alapján érdemelhették ki a versenyzők.

A képzeletbeli képernyőre először a IX. A osztály műve került, melynek címe Nagyfiúk upgraded volt. Mivel nincs televízió reklámok nélkül, a X. A osztályos szervezők a reklámszünetben egy Astro show-t parodizáltak ki. A IX. C osztály a Forgatáson című jelenetsorral versenyzett, majd a X. C osztály tanulói (szintén szervezők) mondtak be híreket, természetesen a komolyság minden veszélye nélkül! Zárásként egy mezei (és némiképp zenei) bejátszás került adásba, amelyet Ilona Judit és Tamás Noémi XI. A osztályos tanulók mutattak be, Két paraszt, meg egy zenegép címmel.

Ameddig a zsűri (villámgyorsan) pontszámot számolt, kisorsolták a tombola boldog győzteseit, Păcurar Ariana, XII. A osztályos tanuló pedig Tina Turnernek állott be, hiszen az egyik híres James Bond-film címadó dalát, a Goldeneye-t adta elő. Tóthpál Renáta tanárnő ezután bemutatta a népes közönségnek a The European Express: Everybody on board! (Az Európai Expressz: Mindenki a fedélzetre!) című pályázatot, amelyben iskolánk is részt vesz. A pályázatban résztvevő országokról (Franciaország, Görögország, Törökország és Észtország) zenés vetítést láthattunk, majd a farsangi ünnepség végén egy-egy nemzeti ételüket is megkóstolhattuk.

A Los Angeles-it majdnem-majdnem meghaladó nemes versengés végén következett az eredményhirdetés: az Aradi Filmakadémia, azaz a zsűri nevében Ilona János jelentette be a harmadik díjas (IX. A osztály), majd a II. díjas (XI. A-as mezei lányfiúk) produkciót. And the Oscar goes to… tehát az idei csikys Oscar-díjat a IX. C osztály fergeteges filmforgatása érdemelte ki, és a IX. osztály örült is neki rendesen, még szép!

Köszönjük szépen az osztályfőnököknek, a szponzoroknak, illetve a diákoknak a türelmet, a szervezést és a támogatást!

[Fotó: Csomós Roland, Ilona János, Szilasi Róbert]

« A 2 »