Figyelem! Kislabda-veszély!…

sigurinfo_10a-0 Az idei második Sigur.Info tevékenységet a X. A osztályban tartottuk meg október 25-én. Ezzel az órával (pontosabban: két órával) két célunk is volt: először is szerettük volna, ha a X. A osztályos diákok is elsajátítják a biztonságos internetezés csínját-bínját, ezenkívül remek alkalom volt arra, hogy felkészüljünk az október végi dévai Sigur.Info tevékenységekre. (A dévai beszámolót is hamarosan olvashatjátok majd.)

Az óra menete a korábban kialakított forgatókönyvet követte, ám ezúttal egy „kellék” segítségével is próbáltuk arra sarkallni a diákokat, hogy aktívan bekapcsolódjanak. Hogyan történt ez? Egyszerűen. Mi feltettünk egy kérdést. Ha senki sem válaszolt, akkor kiválasztottunk valakit, akinek odadobtuk a labdát. Miután elkapta, válaszolhatott a kérdésre. Na, azért nem kell megijedni, hiszen nem egy kosárlabdát vágtunk a diákokhoz, hanem csak egy könnyű kis szivacslabdát, amit nem is volt olyan nehéz elkapni.

Az óra nagyon jó hangulatban telt el (ez a fotókból is látszik), a diákok jókedvűek, vidámak voltak, de a komolyabb dolgokra is igyekeztek odafigyelni. Egy érdekessége ennek a tevékenységnek az volt, hogy a tizedikeseken kivül az iskolánkban vendégeskedő nyolc pécsi vendégdiák is jelen volt. Reméljük, számukra is érdekes és tanulságos alkalomnak bizonyult az együtt töltött két óra.

Ja, és hogy el ne felejtsem! Új trikót készíttettünk és ez volt az első alkalom, hogy viseltük is azt. Elől az Internetezz biztonságban! felirat látszik, a Sigur.Info program két logójával kiegészítve, hátul pedig a Csiky Gergely Főgimnázium, Arad – Sigur.Info-csapat felirat.