„A vers az, amit mondani kell!…”

Hodmezovasarhely_szavaloverseny_sav

2015. december 12-én rendezte meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolája a Kányádi Sándor szavalóversenyt, amelyen iskolánk öt diákja is megmutatta tehetségét.

A hódmezővásárhelyi oktatási intézménnyel hosszú évek óta fenntartott testvériskolai kapcsolat nyomán vehettek részt a csikys diákok – Tóthpál Eszter (VII. A), Andó Karina (IX. A), Hegyi Boglárka (X. A), Birta Andrea, Czank Vivien (XI. A) – az amúgy csak magyarországi iskoláknak kiírt versenyen.

Csodálatos verseket hallottunk értő előadásban, s a három tagú zsűrinek bizony nem volt könnyű dolga, amikor ki kellett hogy válassza a sok jó szavalat közül a legjobbakat. Egy kötelező, illetve egy szabadon választott verset kellett előadni, a XI–XII. osztályos diákoknál, például, Kányádi Sándor Valaki jár a fák hegyén című költeménye volt a kötelező. (Ez is adja a címbéli Kányádi-idézet apropóját.) A zsűritagoktól a versenyzők végül nem csak pontokat, hanem alapos elemezést is kaptak, hideget-meleget egyaránt…

Ami a csikys eredményeket illeti:
– a VII–VIII. osztályosok kategóriájában Tóthpál Eszter (VII. A) a II. helyet szerezte meg;
– a IX–X. osztályosok kategóriájában Andó Karina (IX. A) szintén a II. helyre került;
– a XI–XII. osztályosok kategóriájában Birta Andrea (XI. A) III. helyezett lett, Czank Vivien (XI. A) pedig a zsűri különdíját nyerte el.

Gratulálunk a versenyzőknek és Nyári Andrea, Nyári Melinda, illetve Rudolf Ágnes felkészítő tanároknak is a szép eredményekhez!

[Fotó: Csomós Roland]

« A 2 »