Itt vannak, dolgoznak – régiek és újak is!

Szerkesztok_2015_sav

Mármint a weblap-szerkesztők, mind a tizennyolcan. (Sőt, a tanártárssal együtt tizenkilencen.) Igen, többen vannak, mint tavaly, mert tennivaló is legalább annyi van, mint tavaly. Beszámolók, riportok, interjúk, fotózás és időnként videózás is, bentlakási hírek, sportrovat, netkurkászás, szünetelés – és ezek csak a legfontosabb feladatok. 18-an tehát, köztük „idősebbekkel”, tapasztaltabbakkal, de újoncokkal is, akik alig várják, hogy bizonyíthassanak. (Sőt, néhányan már bizonyítottak is a tanév kezdete óta.) Hogy kinek mi a feladata, azt alább ők maguk fogalmazzák meg. Fogadjátok szeretettel, és segítsétek őket a munkájukban, hisz továbbra is közös célért, a MI iskolánkért tevékenykednek. Végzős elfoglaltságaik miatt a tavalyi szerkesztők közül Cara Alessio (XII. A) és Papp Anabella (XII. C) „letették a (web)lantot”. Nekik megköszönjük az elmúlt évi segítségüket.

Lássuk tehát az idei szerkesztők bemutatkozását, sorrendben előbb a belsősökét, akik a munka dandárját vállalják és végzik, majd a külsősökét, akik a témától és helyzettől függően segítenek be a weblapos anyagok összeállításába, de akikből nagyon hamar (még mielőtt ráébrednének 🙂 ) belsősök válhatnak.

Belmunkatársak (belsősök)

Bacsilla_SandorBacsilla Sándor vagyok, a XI. A osztály tanulója, és fotósként dolgozom az iskola weblapjánál. Még tavalyelőtt jelentkeztem erre a pozícióra, hogy megörökítsem az iskolában a különböző eseményeket az érdeklődők számára. Szabadidőmben általában tájakat, eseményeket, életképeket és portrékat fotózok. Szeretem ezt a munkát, ezért lelkesen is végzem. Remélem, a jövőben többet is jelent majd nekem ez a szakma, mint hobbi.

Bold_BarbaraBold Barbara vagyok, a XI. A egyik lelkes tanulója. Hobbijaim: rajz, olvasás, filmek, zene és gyűjtögetés (könyvek, és olyan dolgok, amiket normális ember nem tartana a házában: töltényhüvelyek, Lego Bionicle, illetve egynéhány koponya). Azaz minden, ami egy 17 éves tinédzser lázadó éveit jellemezheti. Ha. Ha. Másodállású (száguldó) riporter, immár két éve, illetve a LiteraTúra rovat szerkesztője vagyok.

Bortos_JuliaBortoș Júlia vagyok, a XII. C osztály tanulója. Kedvenc időtöltéseim közé tartozik az olvasás, az írás, a rajzolás, a sport, és a fotózás. Lassan négy éve fotózok. Az elején azt hittem, hogy ez csak hirtelen fellángolás, majd úgyis megunom, de mégsem. Mára már az életem részévé vált, nem tudok elszakadni tőle, s nem is kell. Szeretek megörökíteni olyan részleteket, amiket nem lehet visszahozni soha – egy mosolyt, egy gesztust, egy tekintetet. Az idei tanévben is „Sólyomszemként” tevékenykedem, tehát találkozunk a fényképezőgép másik oldalán! 😀

Csomos_RolandA nevem Csomós Roland. XI. osztályos tanuló vagyok. Szeretek pillanatokat megfagyasztani és elraktározni őket az örökkévalóságba. Itt, az iskola weblapján, mi, „Sólyomszemek” szoktuk nektek ezeket a pillanatokat megfagyasztani és elraktározni.

 

Czank_VivienCzank Vivien vagyok, a XI. A osztály tanulója. Legkedvesebb hobbijaim közé sorolom a sport-újságírást, riporterkedést. Ez az életem legfőbb célja, ezt a szakmát szeretném folytatni a jövőben. Nagy örömömre, ezt az utat el is kezdhetem építeni, az iskola weblapjának sportrovatában. Rövid beszámolókat írok olyan sporteseményekről, amelyek a Csikyben zajlanak, vagy amelyeken csikysek vesznek részt. Én vagyok tehát a „Spori”.

Kurunczi_EnikoKurunczi Enikő vagyok, a X. A osztály tanulója. Túl vagyok az első weblap-szerkesztői évemen, és már megszoktam a „tempót”. Legfontosabb feladatom a riporterkedés, vagyis cikkeket, beszámolókat írok iskolánk eseményeiről. Mivel sokat szeretek beszélni és beszámolni dolgokról, úgy gondolom, ez elég jó feladat számomra, de néha – tényleg csak néha! – felvállalom a fotós szerepét is. 🙂

Sipos_SzilardSipos Szilárd vagyok, a XII. C osztály tanulója, és harmadik éve vagyok a Csiky-weblap szerkesztője. Rendszerint beszámolókat, néha interjúkat olvashattak tőlem eddig az érdeklődők, és ez még az idei tanév végéig így is lesz. Szeretem a vígjátékokat, szeretek zenét hallgatni, és amint tehetem, a barátaimmal együtt lógok (persze, nem a tanórákról). Ami a riporteri munkámat illeti, idén is lelkesen dolgozom, remélem, még sok érdekes cikket írhatok majd, amit minél többen el is olvasnak! 🙂

Szilasi_RobertSzilasi Róbert vagyok, a XI. A tanulója. Kedvenc tantárgyam az informatika, ezért is jelenkeztem az „építészi” állásra. Remélem, hogy segítségül szolgálhatok a weblap fejlesztésében.

 

 

Tothpal_BelaTóthpál Béla vagyok és a XII. A osztályba járok matematika–informatika–intenzív angol nyelv szakra. Weblap-riporterként harmadik éve tevékenykedem. Az tetszik benne, hogy mindig az események sűrűjében lehetek, ott vagyok, ahol valami izgalmas történik. Otthon, a tudósítások megírásakor pedig ismét átélhetem az eseményeket, eszembe jutnak az egyes momentumok. Már tavalyelőtt nagyon jó kis csapat állt össze, amelyben szívesen dolgozunk együtt. 🙂

Zsambok_ZoltanZsámbok Zoltán vagyok, a XI. A osztály tanulója. Fotósként veszem ki a részem a munkából. Hobbijaim: horgászás, futballozás és természetesen a fotózás. Szeretek érdekes pillanatokat lekapni, és akkor is fényképezek, ha nem szeretik! Tehát vigyázzatok, mert egy-egy képért akár perceket is várok. 🙂


Külmunkatársak (külsősök)

Back_AnnamariaBack Annamária vagyok, a X. A osztály tanulója. Hobbim az éneklés, a zongorázás és a táncolás. Szeretek beszámolni másoknak az általam átélt élményekről, vagy társaim felejthetetlen pillanatairól. Ezért jelentkeztem weblapunk „száguldó riporterének”. Remélem, érdekesnek találjátok majd az írásaimat.

Godo_AkosGodó Ákos vagyok, a IX. C osztály tanulója. Örülök, hogy bevettek a weblap szerkesztői közé, mert így az egyik kedvenc tevékenységemet végezhetem, ami a fotózás. Ha felnövök, fotós, operatőr, filmvágó vagy szinkronszínész szeretnék lenni. Ha fotózok, akkor inkább tárgyakat és tájakat örökítek meg, engem az valahogy jobban megfog, mint egy szelfi vagy egy csoportkép. Optimistán állok a weblapszerkesztői munka elé, habár tudom, van még mit tanulnom.

Musune_EdinaMusune Edina vagyok és a XI. A osztályba járok, természettudományok szakra. Szeretek zenét hallgatni, filmeket nézni, beszélgetni, kirándulni és a barátaimmal lenni. Második éve vezetem a „Lakótárs” rovatot, amelyben a bentlakás életéről, eseményeiről számolok be.

 

Pattus_DorottyaPattus Dorottya vagyok, a X. A tanulója. Szeretek fotózni, ezért is jelentkeztem a web-szerkesztőség fotósának. Idén én is fotózni fogok az eseményeken és remélem, tetszeni fognak a képeim!

 

 

Pacurar_ArianaNevem Păcurar Ariana és a XII. A-ba járok. Imádok érdekes, jópofa videókat nézni az interneten, ezért gondoltam úgy, hogy kipróbálom a „Médium” feladatot. Hetente (vagy sűrűbben / ritkábban) frissítem a Szünet rovatot. Jó volna, ha nem csak megnéznétek a videókat, hanem esetleg hozzá is szólnátok. Igazán nem ártana, mivel kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.

Tarko_TinaTarkó Tina vagyok, a XII. A természettudományok szakos tanulója. Mindent imádok, ami nem hétköznapi vagy kis mértékben is elüt a hétköznapok egyhangúságától, ezért is figyelek fel minden érdekes dologra, ami az interneten felbukkan. Szeretek fantasy könyveket olvasni, filmeket nézni és rajzolni. Örülök, hogy megkaptam a Netkurkász szerepet, remélem, nem fogok senkit sem untatni, sőt…

Toth_LarisszaTóth Larissza vagyok, a IX. A. tanulója. Nagyon szeretem „papírra vésni” a gondolataimat, szeretek minden érdekes dolgot rögzíteni, ami velem, illetve a környezetemben történik. Ezért is jelentkeztem a Csiky weblap-szerkesztőségéhez. Az iskolai életről szóló beszámolókat, interjúkat fogok készíteni, riporter társaimmal együtt. Remélem, helyt fogok állni a rám bízott feladatokban.

Toth_YvettA nevem Toth Yvett. A X. A osztályba járok. A weblapszerkesztésen belül az egyik riporteri „állást” töltöm be, mivel a hobbim a történetírás és minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos.