Csiky-napi rendezvénysorozat

Csiky_nap_2014_illusztracio

2015. december 10–11-én kerül sor az idei Csiky-napi rendezvénysorozatra az Aradi Városi Tanács és a Municípiumi Kulturális Központ támogatásával. A testvériskolákból és Arad megyéből érkező vendégek jelenlétében adjuk majd át az idei Csiky-díjakat, megünnepeljük az iskola honlapjának 5. évfordulóját, illetve tematikus vetélkedőre és jelenet-parádéra hívjuk az általános iskolai és líceumi diákokat.

December 10-én, csütörtökön, az iskola weblapjának 5. évfordulóján fórumbeszélgetést szervezünk a Tóth Árpád teremben A média tájékoztat és/vagy befolyásol témakörben. Ugyanekkor díjazzuk majd a honlapot népszerűsítő reklámszövegek, illetve a középiskolások által beküldött írásművek közül a legsikerültebbeket.

December 11-én, pénteken délelőtt kerül sor az idei Csiky-díjak átadására, a dr. Kovách Géza terem és a Ficzay Dénes terem felavatására, illetve Csiky Gergely szobrának megkoszorúzására. Az 5–8. osztályos diákok Arad a történelem viharában címmel történelmi vetélkedőn vehetnek részt, a középiskolások pedig jelenet-parádét mutatnak be Csiky Gergely színműveiből. Délután Az én Aradom című rajzpályázat bemutatásával, értékelésével és díjazásával zárul a Csiky-napi rendezvénysorozat.

A részletes programot IDE kattintva tekinthetjük meg.