„Fotózás a hétköznapokban” – egynapos képzés a Csikyben

Fotokepzes_2015_sav

Egynapos fotóképzés zajlott le október 17-én, szombaton iskolánk dísztermében. A képzés vezetője, a tavalyi évhez hasonlóan, Báthori Zsigmond (A-FIAP) fotóművész volt. Az idei téma a tavalyinál általánosabb volt: „Fotózás a hétköznapokban”. A résztvevőknek alkalmuk nyílt jobban megismerni saját fényképezőgépüket, megérteni és kipróbálni a manuális beállításokat, illetve tudatosítani azt, hogy mi tesz egy fotót jó fotóvá.

A képzés első része elméleti oktatásból állt, de a tanfolyam-vezető ezt is egy rövid gyakorlati feladattal tette érdekesebbé. Ezután rövid sétát tettünk az iskola környékén, s közben más emberekkel igyekeztünk kapcsolatot létesítésíteni: idegeneket szólítottunk le és engedélyt kértünk arra, hogy portrét készítsünk róluk.

Végül egy bemutatót tekintettünk meg, amelynek során Báthori Zsigmond a program szervezőjéről, László Ferencről készített egy portrét, a saját felszerelését felhasználva.

A képzés hasznosnak bizonyult a résztvevők számára, akik ezután könnyebben fogják kezelni fényképezőgépüket. Reméljük, jövőre is sor kerül hasonlóan érdekes fotóképzésre!

[Fotó: Bortoș Júlia, Csomós Roland]