Adjunk esélyt a tehetségeknek! – Magyar Templeton Program

Templeton

Magyar Templeton Program a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund társfinanszírozásával és a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között valósul meg. Célja a feltörekvő tehetségek és a már eredményeket felmutató fiatal példaképek felkutatása.

A beválogatás módszertanáról és a program céljairól a Tehetség Csatornán (www.youtube.com/tehetsegcsatorna) közzétett felvételekből tájékozódhatunk.

A Magyar Templeton Programban kifejezetten a kognitív (megismerő folyamatokon, gondolkodáson alapuló) tehetségterületeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat keresik, akik közül 10-19 éves feltörekvő tehetségeket és 20-29 éves, már eredményeket felmutató fiatal példaképeket válogatnak be a programba Magyarországról és a határon túlról.

A 10-19 éves fiatalok a www.templetonprogram.hu weboldalon regisztrálhatnak, itt tölthetik ki az online kognitív teszteket, ami számukra a beválogatási folyamat első szűrője.

A 20-29 éves korosztály esetében a www.templetonprogram.hu/cimlap/20-29 linket azoknak a fiataloknak a figyelmébe ajánlják, akik eddigi kiváló teljesítményük, elért eredményeik alapján vehetnek részt a programban.

A tesztek kitöltésének határideje mindkét korosztály esetében 2015. október 20.

Az esetleges kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat az azinfo@templetonprogram.hu címre küldhetjük.