„Entrópia” tábor, hatodszorra!

Entropia_tabor_2015_kicsiA Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete idén hatodik alkalommal szervezi meg Kolozsváron, 2015.  július 13. és 19. között az „Entrópia” kémia nyári táborát középiskolásoknak.

A tábor célja, hogy a kémiát szerető magyar diákoknak egy olyan alternatív nyári programot nyújtson, amelynek keretén belül nem csak a tudomány terén gazdagodhatnak friss tapasztalatokkal, hanem ismerkedhetnek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kémia- és Vegyészmérnöki Karával, a kincses várossal, az egyetemista élettel és a jövendőbeli egyetemi társakkal is, amennyiben elnyeri tetszésüket az említett szak. 

Néhány fontosabb információ a részletes felhívásból:
– a résztvevő diákokat bentlakásban szállásolják el;
– a részvételi díj (80 RON) a szállást, napi két étkezést (reggeli és ebéd), illetve a programokon való részvételt fedi;
– az oda-vissza utazást mindenki maga kell hogy megoldja;
– a labormunkákat az egyetem tanárai és doktoranduszai tartják, líceumi diákok számára érdekes és érthető formában;
– a délutáni programok az ismerkedésről, kikapcsolódásról, szórakozásról szólnak, de a hagyományos városnézés, múzeumlátogatás vagy a vegyiparral való ismerkedés sem marad el.

A táborba X–XII-es diákok jelentkezését várják június 30-ig, interneten, a jelentkezési lap kitöltésével (link a felhívásban, vagy IDE kattintva).

Az esemény a Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezetének facebook-oldalán is megtalálható.