Ó, ió, áció, na mi az, ha nem vakáció? – A középiskolások (egy részének) tanévzárója

Evzaro_9-11_2015_sav

Június 18-án, csütörtökön a IX. A, X. A, XI. A, XI. B és XI. C osztály diákjai (is) vidáman jöttek iskolába. Igen, természetesen az évzáróra jöttek immáron megkönnyebülve és nyári gondolatokkal tele.

A gimnazisták ünnepsége után, délelőtt 10 órakor kezdődött a fentebb felsorolt középiskolai osztályok tanévzárója, szintén a Tóth Árpád teremben. A turizmus és a közgazdaság szak, illetve a szakiskola kilencedik és tizedik évfolyama néhány héttel később fejezi be a szakmai gyakorlatot, így számukra a tanévzáró is később lesz. 

Iskolánk kórusa teremtett nyári hangulatot Szabó Csilla énektanár vezetésével, majd Hadnagy Éva igazgató szólt az egybegyűltekhez. Először kicsit megijesztette a társaságot a kémiával viccelődve, majd a kirándulásokról, versenyekről, pályázatokról és az azokon elért szép eredményekről beszélt. Boda Krisztina (XI. C) műsorvezetőként szólította valamennyi jelenlévő osztály egy-egy képviselőjét, akik röviden vázolták, hogy mi mindent éltek át az osztállyal az elmúlt tanévben. A X. A osztály Bold Barbara révén rendhagyó PowerPoint-bemutatóval is készült, a közönség meglepetésére és örömére.

A beszédeket a díjkiosztó követte. Előbb az osztályfőnökök díjazták osztályuk legjobb teljesítményt elért diákjait. Lehoczky Attila a IX. A, Nyári Andrea a X. A, Ruja Ildikó a XI. A, Nyári Melinda a XI. B, Rudolf Ágnes pedig a XI. C számára előkészített okleveleket és jutalomkönyveket adta át. Az évfolyamelsőknek járó Wieser Tibor-díjat Hegyi Boglárka (IX. A), Ilona Judit (X. A), illetve Sisa Rihárd (XI. A) vette át.

Erdélyi Károly-díjban részesültek a matematika tantárgyversenyeken eredményesen szereplő csikys diákok – Hegyi Boglárka (IX. A), Ilona Judit (X. A), Cara Alessio (XI. A), Sisa Rihárd (XI. A) –, de különdíjjal (szellemi vagy testi táplálékkal, azaz könyvvel vagy csokival) jutalmazták a magyar nyelv és irodalom, az angol nyelv, a történelem, a közgazdaság, a számítástechnika tantárgyversenyeken, illetve a képzőművészet terén jó eredményt elért diákokat is. Nem maradt különdíj nélkül a Csiky-Csuky diáklapot, illetve az iskola weblapját szerkesztők népes csapata, sőt a Bánsági Kisfilmesztivál videós csapata sem, de a rendezvényeken hangosító diákok is elismerésben részesültek. Hangulatos zárásként Mészár Zsófia (IX. A) Tapasztó Ernő rendezőről készített kisfilmjét nézte meg a közönség, amellyel Zsófia az idei Bánsági kisfilmfesztivál első díját elnyerte. (A díjazottak és különdíjasok teljes listáját külön bejegyzésben fogjuk közölni.)

Így ért véget a tanév a licista diákok számára, akik bele sem gondolnak abba, hogy milyen gyorsan fog eltelni a 2015-ös nyár…

[Fotó: Bortoș Júlia, Ilona János]

« A 3 »