Arad megyei diákok gálája – A legeslegjobbak a legjobbak között

Diakgala_2015_sav

Az aradi Moise Nicoară Főgimnázium díszterme adott otthont annak a nagyszabású ünnepi gálának, amelyen közel 200 olimpikont és országos tantárgyversenyek győztesét díjazta az Arad Megyei Tanfelügyelőség és az Arad Megyei Tanács.

Rövid ünnepi műsor, és a köszöntő beszédek után hosszasan sorolták azon diákok és felkészítő tanáraik nevét, akik a 2015-ös tantárgyolimpiákon, valamint országos tantárgyversenyeken előkelő helyezéseikkel hírnevet szereztek Arad megyének. A kiválósági oklevél mellett sokan pénzjutalomban is részesültek. 

Iskolánkat három diák, felkészítő tanáraik, Hadnagy Éva igazgató és Spier Tünde aligazgató képviselte. Bíró Endre VIII. A osztályos tanulót a Fürkész Helyesíró Verseny országos szakaszán elért I. helyezéséért, az V. osztályos Back István Leventét a Makkosházi Matematikaversenyen elért első helyezéséért, a hatodikos Mészár Anna Orsolyát pedig az Országos Magyar Matematikaverseny III. helyezéséért tüntették ki.  Jelen voltak a díjazottak szülei is.

Ezen a délutánon csak mosolygó nevelőket és boldog diákokat láttam. Akkor jutott eszembe Victor Hugo nagyszerű gondolata, aki szerint szép dolog kifaragni egy szobrot és életet adni neki, de még szebb kiformálni egy emberi lelket és megtölteni igazsággal.

Legyünk hát büszkék diákjainkra, akik gimnáziumunk hírnevét öregbítették kiváló eredményeikkel! Gratulálunk nekik!

[Fotó: Back István]