Gondozóként a jövőben?

Nemetorszagi_gondozas_sav

Május 13-án Karol Wild volt vendége iskolánknak, aki az eisenach-i Johannes Falk diakóniai intézmény munkatársa. Ő azért érkezett, hogy a végzős XII. A, XII. B, illetve a hamarosan végzős XI. A, XI. B és XI. C osztályos diákoknak egy olyan programot mutasson be, amelyre 18–27 év közötti fiatalok iratkozhatnak fel, s amelynek keretében Németországban dolgozhatnak kórházi asszisztensként vagy idősgondozóként. 

De mit kell ezért tenni? A programban való részvétel első lépéseként egy 10 hónapos német nyelvtanfolyamon kell részt venni (azoknak, akiknek szükséges), melyet egy 3 éves szakmai képzés követ Németországban, ahol az iskolai oktatáson kívül a gyakorlatba is ültetik a tanultakat a fiatalok. A harmadik év lejártával pedig minden résztvevő munkahelyet nyer ugyancsak Németországban. A program előnye, hogy a tanulás végig ingyenes azoknak, akik ilyen típusú szociális munkával szeretnék keresni a kenyerüket a jövőben.

Ezeket a hasznos információkat osztotta meg a félórás bemutató alatt a vendég, majd mindenki egy-egy szórólappal gazdagodva távozott.

[Fotó: Ilona János]