Caius Iacob Matematika és Informatika verseny

Caius_Iacob_2015_sav

Április 1-jén és 2-án az Aradi Aurel Vlaicu Egyetem immár hetedik alkalommal szervezte meg a Caius Iacob nemzetközi matematika és informatika versenyt. Ezen, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is számos csikys tanuló vett részt. 

Mind a matematika, mind az informatika kategórián belül két választási lehetőség volt felkínálva. Matematikából gyakorlati (alkalmazott), valamint elméleti matematika témát lehetett választani. A gyakorlati matematika versenyre 4 csikys diák jelentkezett: Cara Alessio, Drăgan Patrik (XI.A), Szabó Izabella, valamint Tóth Bianka (XII. A). Informatikánál programozást vagy számítástechnikát választhattak a versenyzők. Programozásra a Csikyből Máthé Emese (XII. A), számítástechnikára pedig Hegyi Vilmos és Tóthpál Béla (XI. A) jelentkeztek. A programozási versenyen szegedi diákok is részt vettek, színesítve a mezőnyt.

A díjkiosztóra április 9-én, csütörtökön került sor, amikor a versenyzők megtudhatták az elért eredményeket is. Gyakorlati matematikánál Szabó Izabella 26 pontot ért el a maximális 28-ból, s ezzel a III. helyen végzett. Cara Alessio 23 ponttal dicséretet érdemelt ki, Tóth Bianka 9, Drăgan Patrik pedig 7 pontot ért el. (Felkészítő tanáruk Péter András volt.) Programozásnál Máthé Emese 45 pontot gyűjtött össze a lehetséges 100-ból (felkészítő tanár: Drasztyl Andrea), számítástechnikánál Hegyi Vilmos 51,5 pontot, Tóthpál Béla pedig 50 pontot ért el (felkészítő tanár: Ilona János).