Ökumenikus vallásolimpia, országos szakasz, Marosvásárhely

Okumenikus_vallasolimpia_Marosvasarhely_sav

Arad megyét két csikys diák képviselte az ökumenikus vallásolimpia országos szakaszán, Marosvásárhelyen: Dudaş Izabella Bernadett és Farkas Zsófia Rafaela, mindketten a VIII. A osztály tanulói. 

Április 7-én, kedden, Marosvásárhelyen ünnepi megnyitóval kezdődött a vallásolimpia országos szakasza a Keresztelő Szent János katolikus templomban. Hamar eljött a szerda is, a verseny napja. Izgalommal vettünk részt az unitárius templomban a reggeli áhitaton, kérve Istent, hogy segítsen és adjon erőt a megmérettetésben. Még nagyobb izgalmakkal léptük át a Református Kollégium kapuit, ahol megírtuk a dolgozatunkat. Három óra állt a rendelkezésünkre, de hamarabb befejeztük az izzasztó munkát. Később városnézés következett, amelyen megismertették velünk Marosvásárhely emlékműveit, jeles építményeit. Este táncház is volt a szálláshelyen.

Nagyon vártuk már a csütörtök reggelt, mivel ekkor történt meg az eredményhirdetés. Egyikünk sem ért el helyezést, de mindenképpen örültünk, hogy részt vehettünk a versenyen. Felkészítő és kísérő tanárnőnk, Back Mária azzal engesztelt ki, hogy elvitt minket az állatkertbe. Délután a középkori református Vártemplomban zajlott le a díjkiosztó ünnepség, este pedig színházban voltunk, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének előadását néztük meg.

Pénteken indultunk haza. Annak ellenére, hogy jobb eredményt vártunk, megérte részt venni ezen a versenyen, mert mi sem jöttünk haza üres kézzel. Egy számunkra eddig ismeretlen várost nézhettünk meg és újabb ismeretségeket, barátokat is szerezhettünk.