Csikysek az Aradi Filharmóniában

Iskola_maskent_hangverseny_sav

Április 9-én, csütörtök délben a Csiky Gergely Főgimnázium számos osztálya ellátogatott az Aradi Filharmóniába, a Kultúrpalota impozáns épületébe, egy szép hangversenyre. Neagu George Cristian karmester üdvözölte a jelenlévőket, és ugyanő konferálta fel, rövid magyarázatokkal kiegészítve, a soron következő művet. 

Neagu George Cristian elmondása szerint az aradi filharmonikusok, színészek, bábosok csapata egyetlen nagy családként együtt alakítja Arad művészeti életét. Más városokban e „család” része az opera is, amely a színház és a filharmónia egyfajta keveréke.

Műsoron volt Giuseppe Verdi számos művének részlete, többek között A trubadúr, illetve az Aida című operákból, illetve a világhírű Nabucco című operából a Rabszolgák kórusa, a hangverseny záró száma.

A filharmónia kórusának fellépése segített a hangulat megteremtésében.

[Fotó: Csomós Roland]

A csütörtöki hangversenyen nem készült videofelvétel, de alább, a Római Operaház 2011-es előadásában mégis belehallgathatunk Verdi Nabucco című operájába, mégpedig éppen a rabszolgák kórusába. Érdekesség, hogy a kórusmű második felében a nézők is bekapcsolódhattak a közös éneklésbe, Riccardo Muti karmester őket is lelkesen dirigálja.