Határtalanul aranyosokkal (4.) – Időleges búcsú

Hatartalanul_aranyosokkal_csutortok_sav

Csütörtök reggel szomorúan ébredtünk rá, hogy ez az utolsó együtt töltött (aradi) nap a budapestiek csapatával, akik úgy a szívünkhöz nőttek, de vigasztalt bennünket, hogy már csak négyet kell aludni, és a jövő héten ismét találkozunk, Magyarországon. 

Mi, aradiak, fél tízkor gyülekeztünk iskolánk dísztermében, ahol megvártuk a budapesti csapatot. Miután mindenki megérkezett, tíz órakor kezdődött a mai első program, mégpedig óralátogatás. Ezáltal az aranyos diákok megismerkedhettek csikys tanáraink szokásaival és tanítási módszereivel, illetve ízelítőt kaphattak az itteni tanórák menetéből is.Két csoport alakult ki: a (budapesti) X. A a csikys IX. A természettudományok szakos diákjaival társulva biológiaórán, a X. B pedig osztályunk másik felével, a matematika–informatika szakos diákokkal történelemórán vett részt.

Ezután ismét a díszteremben találkoztunk, ahol Muntean Tibor és Lehoczky Attila történelemtanárok iskolatörténeti előadását élvezhettük. Mindkét iskola diákjai összegző élménybeszámolóval is készültek, amit számítógépes bemutató egészített ki.

Végül eljött a búcsú ideje is, de nem engedtük őket haza üres kézzel, az aranyos diákok egy-egy Csiky-Csuky diáklappal és egy-egy naptárral lettek gazdagabbak.

Így zárult ez a programokban gazdag, eseménydús, szórakoztató közös hét. Reméljük, vendégeink jól érezték magukat nálunk.

[Fotó: Drig-Bálint Szilvia]