Gólya7! – Csütörtök: Keress okosan!

Golya7_2014_3Csutortok_sav

Szerintem senki sem találja ki, hogy mi volt ma nagyszünetben iskolánk folyosóin. Dehogynem. Mi más lehetett volna, mint… egy újabb gólyapróba.

A mai próbát meghallva tiszta déjà vu érzés ment át rajtam. Először azért, mert két éve még én voltam a 11-es számot viselő kis gólya, aki túlélte a Gólyahetet. Másodszor pedig azért, mert annó, 2012-ben társaimmal együtt úgyszintén átestünk ezen a próbán. Ismerve hát a próba nehézségét, előre is gratulálok a kis gerlicéknek a mai napi teljesítményükhöz. 

De mi is volt a feladat?! A gólyák 13 különböző tárgyat kellett hogy összegyűjtsenek az iskola területéről. Persze, hogy ne legyen túl könnyű a dolguk, a diáktanács tagjai előre ki is jelölték azt a 13 tárgyat, amellyel a leggyorsabb talpú gólyalány és gólyafiú egy-egy újabb ponttal növelhette a pontszámát. Konkrétan: 5 db. 5 banis, egy-egy használt töltőtoll-patron, egy 10 cm-nél kisebb ceruza, egy sárga golyóstoll, egy osztálykép, egy karóra, egy gumiból fonott karkötő, egy férfi fülbevaló (hm!), egy kréta, egy körömlakk, némi vécépapír, egy kulcs, illetve egy sál. Hááát, nem is volt egyszerű dolguk az ifjú kilencedikeseknek…

Eltelt a csütörtök is tehát, egy nappal megint közelebb vagyunk a gólyabálhoz. Sok szerencsét, kis gólyák, a továbbiakban is a gólyahét hátralévő részére, de a gólyabálra is. (Csöndben jelzem, szükségetek lesz rá…) Utolsó mondatként: nyerjen a legügyesebb közületek!

A gólyák pontszámai továbbra is a diáktanács oldalán találhatók:
https://www.facebook.com/csigedt?fref=ts

És hogy el ne felejtsük, ezen az oldalon még mindig szavazhatsz:
https://www.csikygergelyarad.ro/?page_id=10544

[Fotó: Ilona János, Papp Anabella]