Gólya7! – Szerda: „Kaphatnék egy aláírást?”

Golyahet_2014_2Szerda_sav

Az idei gólyahét második napján sok csikys diák (és pedagógus) érezhette kézírását picit fontosabbnak az átlagosnál, hiszen a gólyák azt a különleges feladatot kapták, hogy a nagyszünetben minél több aláírást gyűjtsenek.

Igaz, mennyire különleges ez a feladat? 🙂 A csavar az volt a dologban, hogy azon a papíron, melyet minél több emberrel kellett dedikáltatni, szerepelt egy állítás is, melyről a lehetséges aláíró eldönthette, hogy egyetért-e azzal vagy sem. Csak akkor volt köteles aláírni az orra alá dugott papírt, ha valóban egyetértett a papíron szereplő mondattal. Különben üresen, mosollyal az arcán dughatta vissza azt a gólya orra (csőre) alá. A legtöbb pontot ezen a napon értelemszerűen az a gólya kapta, aki a legtöbb autogramot gyűjtötte. Akinek előzőleg volt egy kis csikys ismeretsége, annak talán könnyebben ment ez a feladat, a többi gólya viszont állhatott féllábon s térdelve egy-egy aláírásért (na jó, ez nem igaz).

Zárásként lássunk néhányat a mai feladat állításaiból:
– „Az iskola diákjainak legtöbbje jó fej.”
– „Az iskola új épülete ápolt és szép.”
– „Legyen minden szünetben zene a folyosókon.”
– „Legyenek hosszabb szünetek.”

(Rossz nyelvek azt pletykálják, hogy az utolsó két mondatra sok aláírás érkezett, ezért az iskola vezetősége is elgondolkodik majd a változtatásokon. Hi-hi!)

Ha követni szeretnéd a gólyák pontjainak állását, látogass el a diáktanács oldalára:
https://www.facebook.com/csigedt?fref=ts

Ha még nem szavaztál a gólyákra, tedd meg most:
https://www.csikygergelyarad.ro/?page_id=10544

Holnap folytatódik a gólyahét! Kelep, kelep!

[Fotó: Ilona János]