„Szeretnénk tehetségkutatóban is részt venni…” – interjú Torma Dorothyval

Torma_Dorothy_MoustacheÉl a jó öreg mondás, hogy a látszat néha csal. Gondolná-e valaki, hogy iskolánkban egy olyan diáklány tanul, aki hobbiból rock számokat dobol? Márpedig van ilyen, sőt, ő a 11. A osztály tanulója! Torma Dorothyval sikerült egy interjú erejéig beszélgetnem, s kiderítenem, hogy egy olyan zenekarban dobol, amely az Aradi Magyar Napok alkalmával is koncertet adott, méghozzá Caramel fellépése előtt! No, de a többit tessék meghallgatni/elolvasni, hiszen ígéretesnek tűnik ez a kis banda. Interjú Torma Dorothyval, a Moustache Band együttes dobosával

Mikor csöppentél bele a zenélésbe, és miért pont a dobolást választottad?
– A zenélésbe lassan egy éve csöppentem bele, a zenekar pedig 8-9 hónapja alakult meg. Január végén volt az első próbánk, és úgy lettem a tagja az együttesnek, hogy lány dobost kerestek, de nem találtak sehol. Mivel apukám dobos, így az egyik lány apukájának ajánlotta, hogy én tudok dobolni, és hogy meg szeretném próbálni. Első pillanatban én ezt nem is akartam. Azt hittem, hogy ezt biztos nem fogom tudni, meg hogy én hogy mennék oda, mikor nem is tudok dobolni? Vagyis ismertem egy pár alapritmust, de mégis, hogy mentem volna egy zenekarba? Így otthon kezdtem el dobolni, apukám tanított, és bekerültem az együttesbe. Öt lányból áll a csapat: basszusgitáros, billentyűs, gitáros, énekes és dobos. 

Honnan jött a „Moustache Band” elnevezés?
– Ezt Roberta, a gitáros találta ki. Mikor bekerültem, már megvolt az együttes neve. Ő sem tudja pontosan, hogy honnan jött, de kitalálta és megtetszett neki. Mivel lányok vagyunk, és nincs bajuszunk, ezért a „moustache” miatt különleges.

Milyen sűrűn koncerteztek, és általában milyen zenét játszotok?
– Nyáron szerencsére sikerült jó pár koncertet adni, ezek falunapokon voltak. Pop, rock műfajban játszunk.

Vannak saját számaitok, vagy gondolkodtok saját dalszöveg írásában?
– Saját számaink nincsenek, de tervben van, hogy fogunk írni. Azt, hogy mikor, pontosan még nem tudjuk. Egyelőre mások számait játsszuk, és szeretnénk tehetségkutatóban is részt venni, ahol egy saját számot adhatunk majd elő. Időbe telik ez, míg sikerül.

Szeptember 27-én, szombaton Caramel előzenekara voltatok. Hogy érzed, hogy sikerült az a koncert?
– Szerintem elég jól sikerült, a kisebb bakikat leszámítva, de azok nem észrevehetőek, azokat szerencsére csak mi tudjuk és a komolyabb zenészek, mint például apuék. Ők persze szóvá is teszik a hibákat, de azt mondják, hogy nagyon sokat fejlődtünk már.

Van valaki, aki titeket felkészít, vagy önállóan szoktatok gyakorolni?
– Egyelőre még nincs felkészítőnk. Mivel otthon próbálunk Robertánál, így az ő édesapja segít nekünk, vagy néha eljön az én apukám, és akkor ők ketten irányítanak. Viszont az is tervbe van, hogy egy biztos helyszínt a zeneiskolában kibérelünk, ahol egy tanár fog majd velünk foglalkozni.

Gondolkodtatok-e már azon, hogy a jövőben esetleg még komolyabban folytatjátok a zenélést, esetleg, hogy meg is tudjatok belőle élni?
– Persze, gondolkodtunk ezen. Legalábbis én gondolkodtam rajta, hogy ezt komolyan szeretném csinálni, ha lehet, akkor továbbra is ugyanezzel az együttessel. Nagyon remélem, hogy együtt is maradunk, viszont egyelőre hobbinak számít a zenélés.

Mikor láthatunk benneteket legközelebb fellépni?
– Október 3-án, pénteken Kürtösön lesz gólyabál, és állítólag fel fogunk lépni, de még nem biztos semmi, hamarosan szólnak, hogy fellépünk-e vagy sem.

[Fotó: Bortoș Júlia. Koncertfotók: Horváth Róbert, Horváth Bettina] 

Ha szeretnétek követni a zenekar életét látogassatok el ide: https://www.facebook.com/moustache.band5

És íme egy kis ízelítő is a zenéből, amit játszanak:

2 hozzászólás a(z) “„Szeretnénk tehetségkutatóban is részt venni…” – interjú Torma Dorothyval” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.