Évnyitó. (Hüpp-hüpp…)

Evkezdes_2014_2015_sav

Ha egy tapodtat is lépni lehetett, az bizony lábról lábra, nagyujjról nagyujjra történt hétfőn reggel 9 órakor a díszteremben. Szeptember 15-én. Az új iskolai tanév első napján. És esőben.

Az egybegyűlteket Kis Zsuzsanna, 12. osztályos és Sisa Rihárd, 11. osztályos tanuló köszöntötte, majd Khell Jolán tanító néni vezetésével az előkészítő osztályosok is helyet foglaltak az icipici félkörbe helyezett székeiken. Az ő nevük felolvasása után Somodi Adrienn Szonja első osztályos tanuló Osvát Erzsébet versével bátorította a kicsiket és nagyokat is a 2014–2015-ös tanév kezdetére. 

Az idei csikys tanévnyitót megtisztelte jelenlétével Bognár Levente, Arad város alpolgármestere és az RMDSZ Arad megyei elnöke, Horváth Levente, a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Cziszter Kálmán, városi tanácsos, Matekovits Mihály, az RMPSZ Arad megyei elnöke, főtisztelendő Sándor Tivadar, arad-gáji római katolikus plébános, illetve Lipták Julianna, iskolánk szülői bizottságának elnöke.

Hadnagy Éva igazgatónő köszöntő beszédében felvázolta, hogy az új és régi diákok mire számíthatnak idén, a tanulástól kezdve, versenyeken át, a szórakozásig. Részletesen felsorolta, hogy milyen munkálatok zajlottak (illetve részben zajlanak) iskolánkban a nyári szünidő alatt. Ablakcserétől kezdve az informatikalabor felújításáig minden volt. Azaz meszelésre, padlócserére, takarításra és átrendezésre is sor került. Mindezekre a meghívottak sorából Bognár Levente alpolgármester is örömmel utalt, kiemelve, hogy az iskola új arculatot kapva frissen várja minden diákját.

Horváth Levente államtitkár iskolánk egyik volt diákjaként is szólt az egybegyűltekhez. Ő is bátorító szavakkal próbálta ösztönözni nem csak a diákokat, hanem a szülőket, hozzátartozókat is.

A sok biztató beszéd után Naschauer Karina, 5. osztályos és Naschauer Kinga, 7. osztályos tanulók szavalatait hallgattuk meg.

A rendezvény zárásaként főtisztelendő Sándor Tivadar plébános úr megáldotta a jelenlévőket, majd elénekeltük nemzeti imánkat, a Himnuszt. S ezután kezdetét vette az új tanév.

Minden osztály a tanító nénivel vagy osztályfőnökével bevonult az osztálytermébe és türelmesen várta az évnyitó ünnepség folytatását, amelyre a minorita templomban 11 órakor került sor egy ökumenikus istentisztelet keretén belül.

Ez volt a mai nap. Holnap már suli. Igazából. Könyvosztás, tanulás, később dolgozatok. Szóval…

Kellemes tanévkezdést, sorstársaim!

És ne feledjétek! Sose hagyjon el benneteket a remény!…

[Fotó: Bacsilla Sándor, Bortoș Júlia, Csomós Roland, Ilona János]