Érettségi eredmények, az óvások előtt

Ma, június 30-án délelőtt tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a 2020-as érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok képességvizsgájához hasonlóan, a vizsgázók adatai ezúttal is kódolt formában jelennek csak meg. A diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez.

Ahogy azt korábban már jeleztük, a Csiky Gergely Főgimnázium összesen 57 diákja (43 idei, 14 korábbi végzős) iratkozott be az érettségire, hiányzó nem volt. A vizsgázók közül 35-en értek el átmenő jegyet, 22-en megbuktak. Ez 61,40 %-os átmeneteli arányt jelent. (Tavaly 56,06 % volt az eredmény, az óvások előtt.) Az idei 43 csikys végzős közül 31-en vizsgáztak sikeresen, ez 72,09 %-os átmeneteli arányt jelent (a tavalyi érték: 59,01 %), a 14 korábbi végzős közül pedig 4-en jutottak át sikeresen a megmérettetésen, ez 28,57 %-os átmeneteli arány (a tavalyi érték: 20,00 %). Országos szinten az érettségizők 62,9 %-a vizsgázott sikeresen, az idén végzettek körében 71,4 %, a korábbi végzettek körében pedig 25 % az átmeneteli arány.

3 diák ért el 9-es feletti (sőt, 9,50-hez nagyon közeli) átlagot, további 9 diák pedig 8-as felett teljesített. Említésre méltó, hogy 7 diák a maximális 10-est, további 18 diák pedig 9-es vagy 9-es feletti osztályzatot ért el magyar nyelv és irodalomból. A szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból (matematikából) 3-an értek el 9-es feletti osztályzatot. 7 darab 10-es és további 16 darab 9-es vagy 9-es feletti osztályzat található a szaknak megfelelő választható tantárgynál, konkrétan anatómiánál, földrajznál és informatikánál.

Ami a bukások okát illeti:

– 2 diák minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de 25 századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye;

– 10 diák román nyelv és irodalomból, 4 diák matematikából, 6 diák pedig románból és matematikából vizsgázott sikertelenül.

Ma, kedden 16–20 óra között, illetve július 1-jén, 8–12 óra között lehet benyújtani az esetleges óvásokat, majd azok elbírálása után a végleges eredményeket július 5-én, vasárnap teszik közzé.

A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg. Részletes statisztikát az osztályonkénti átmeneteli aránnyal és további adatokkal a végleges eredmények kifüggesztése után közlünk itt, a weblapon.

Az érettségi óvásokkal kapcsolatban [Frissítve]

Ahogy azt június 20-i bejegyzésünkben már jeleztük, az érettségi eredményeket június 30-án, kedden 12:00 óra előtt fogják nyilvánosságra hozni. Az óvásokat még aznap, tehát június 30-án, 16:00-20:00 óra között, vagy másnap, július 1-jén, szerdán, 8:00-12:00 óra között lehet benyújtani. Az óvások elbírálása után a végleges eredményeket július 5-én, vasárnap teszik közzé.

   Tovább…

Képességvizsga – végső eredmények

Június 27-én, szombat délelőtt tették közzé a nyolcadikos diákok idei képességvizsgájának végleges eredményeit. Ahogy azt korábban jeleztük, a Tanügyminisztérium június 15-i döntése értelmében a vizsgázók adatai kódolt formában jelennek csak meg. A diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A csikysek eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el.

   Tovább…

Képességvizsga – eredmények hétfőn, óvások hétfőn és kedden

A nyolcadik osztályos diákok idei képességvizsgájának óvások előtti eredményei június 22-én, hétfőn, legkésőbb 14 óráig fognak megjelenni ITT. Újdonság ebben az évben, hogy a Tanügyminisztérium június 15-i döntése értelmében a vizsgázók adatai kódolt formában jelennek csak meg. A diákok a szerdai vizsga után megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A csikysek eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el. A képességvizsgára 23 nyolcadikos diák iratkozott be, közülük 1 hiányzott. A jelenlévő 22 diák közül 15-en értek el 5-ösön felüli átlagot.

   Tovább…

Színészpalánták, figyelem!

Felvételit hirdet a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházintézetének Színház és Film Kara színészképzés (színművészet) és teatrológia szakon. Színművészet szakon 10 ingyenes és 5 fizetéses, teatrológia szakon pedig 7 ingyenes és 3 fizetéses hely áll az érdeklődők rendelkezésére.

   Tovább…

„Érzem, hogy hazavárnak engem a hegyeim …” – Khell Levente búcsúztatása

Évzáró tantestületi gyűlésre került sor 2020. június 12-én, pénteken délután. Hogyan másként, mint internetes felületen, a számítógépes képernyők, vagy mobiltelefonos kijelzők előtt. A legsürgősebb teendők megbeszélése ezúttal csak felvezetés volt az együttlét lényegi részéhez: kollégánkat, Khell Levente László tanítót búcsúztattuk a nyugdíjba vonulása alkalmából.

   Tovább…

Hétfőn kezdődik a képességvizsga

[Illusztráció: matematicienii.ro]

Június 15-én, hétfőn a román nyelv és irodalom írásbelivel kezdődik a nyolcadikosok idei képességvizsgája. Június 17-én, szerdán következik a matematika írásbeli, 18-án, csütörtökön pedig az anyanyelvi nyelvtan és irodalom, azaz számunkra a magyar nyelv és irodalom írásbeli.

   Tovább…