Érettségi eredmények, az óvások után

Július 5-én, vasárnap délben közzétették a 2020-as érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán eggyel több, tehát 36 sikeres érettségizőnk van a vizsgasorozatra beiratkozott és azon megjelent 57 diák közül, s ez 63,15 %-os átmeneteli arányt jelent. A 43 idei végzős közül 32 vizsgázott sikeresen, ez 74,41 %-ot jelent.

Összesen 18-an nyújtottak be óvást a román jegyük növelésére, s ebből 10-et bíráltak el pozitívan (5 esetben igen nagy mértékben növekedett a jegy), 4 diák pedig a matematika jegyét óvta meg, de csak egyikük sikeresen, viszont esetében sem eredményezve komoly változást.

A statisztika a következőképpen változott: az összesen 57 beiratkozott diák (43 idei, 14 korábbi végzős) közül mindenki megjelent a vizsgán, s közülük 36-an értek el átmenő jegyet, 21-en megbuktak. Ez 63,15 %-os átmeneteli arányt jelent. Az idei végzősök átmeneteli aránya 74,41 % (43 diák közül 32 vizsgázott sikeresen), a korábbi végzősöké pedig 28,57 % (14 diák közül 4 vizsgázott sikeresen). A sikeresen vizsgázó csikys diákok átlaga 7,42. A tanügyminisztérium tájékoztatása szerint országos szinten az érettségizők 64,5 %-a vizsgázott sikeresen, az idén végzettek körében 72,9 %, a korábbi végzettek körében pedig 27,7 % az átmeneteli arány. Ez az elmúlt hat év leggyengébb átmeneteli arányának számít.

A Csiky Gergely Főgimnázium összesen 3 diákja ért el 9-es feletti átlagot, valamennyien a XII. A osztályból: Spir Rebeka Petra (sikeres óvás nyomán 9,66, a korábbi 9,41 helyett), Naschauer Kinga Beatrix (9,48) és Mészáros Letícia Izabella (9,47). További 10 diák 8-as felett teljesített.

Ahogy azt korábban is megírtuk már, 7 végzős diákunk a maximális 10-est, további 18 diák pedig 9-es vagy 9-es feletti osztályzatot ért el magyar nyelv és irodalomból. A szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból (matematikából) 3-an értek el 9-es feletti osztályzatot. 7 darab 10-est és további 16 darab 9-est vagy 9-es feletti osztályzatot értek el diákjaink a szaknak megfelelő választható tantárgynál, konkrétan anatómiánál, földrajznál és informatikánál.

Egy korábbi végzősünk minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de 25 századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye. Összesen 10 diák román nyelv és irodalomból, 6 diák matematikából, 4 diák pedig románból és matematikából vizsgázott sikertelenül.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg. A tanügyminisztérium által az országos eredményeket feldolgozó statisztikák egy része ITT érhető el.

Gratulálunk a sikeres érettségizőknek! Jó pihenést és sikeres pályaválasztást!

Az őszi vizsgasorozat pontos menetrendjét még nem véglegesítették. Mihelyt közzéteszik a pontos dátumokat, itt, a weblapon is közölni fogjuk azokat.

Érettségi eredmények, az óvások előtt

Ma, június 30-án délelőtt tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a 2020-as érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok képességvizsgájához hasonlóan, a vizsgázók adatai ezúttal is kódolt formában jelennek csak meg. A diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez.

   Tovább…

Az érettségi óvásokkal kapcsolatban [Frissítve]

Ahogy azt június 20-i bejegyzésünkben már jeleztük, az érettségi eredményeket június 30-án, kedden 12:00 óra előtt fogják nyilvánosságra hozni. Az óvásokat még aznap, tehát június 30-án, 16:00-20:00 óra között, vagy másnap, július 1-jén, szerdán, 8:00-12:00 óra között lehet benyújtani. Az óvások elbírálása után a végleges eredményeket július 5-én, vasárnap teszik közzé.

   Tovább…

Képességvizsga – végső eredmények

Június 27-én, szombat délelőtt tették közzé a nyolcadikos diákok idei képességvizsgájának végleges eredményeit. Ahogy azt korábban jeleztük, a Tanügyminisztérium június 15-i döntése értelmében a vizsgázók adatai kódolt formában jelennek csak meg. A diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A csikysek eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el.

   Tovább…

Képességvizsga – eredmények hétfőn, óvások hétfőn és kedden

A nyolcadik osztályos diákok idei képességvizsgájának óvások előtti eredményei június 22-én, hétfőn, legkésőbb 14 óráig fognak megjelenni ITT. Újdonság ebben az évben, hogy a Tanügyminisztérium június 15-i döntése értelmében a vizsgázók adatai kódolt formában jelennek csak meg. A diákok a szerdai vizsga után megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A csikysek eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el. A képességvizsgára 23 nyolcadikos diák iratkozott be, közülük 1 hiányzott. A jelenlévő 22 diák közül 15-en értek el 5-ösön felüli átlagot.

   Tovább…

Színészpalánták, figyelem!

Felvételit hirdet a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházintézetének Színház és Film Kara színészképzés (színművészet) és teatrológia szakon. Színművészet szakon 10 ingyenes és 5 fizetéses, teatrológia szakon pedig 7 ingyenes és 3 fizetéses hely áll az érdeklődők rendelkezésére.

   Tovább…

„Érzem, hogy hazavárnak engem a hegyeim …” – Khell Levente búcsúztatása

Évzáró tantestületi gyűlésre került sor 2020. június 12-én, pénteken délután. Hogyan másként, mint internetes felületen, a számítógépes képernyők, vagy mobiltelefonos kijelzők előtt. A legsürgősebb teendők megbeszélése ezúttal csak felvezetés volt az együttlét lényegi részéhez: kollégánkat, Khell Levente László tanítót búcsúztattuk a nyugdíjba vonulása alkalmából.

   Tovább…