Érettségi 2013 – Irány az infoterem!

info_proba Június 17-én, hétfőn, illetve 18-án, kedden a digitális kompetencia felmérése (azaz a számítástechnika vizsga) következik. A Csikyben hétfőn egy, kedden viszont egyszerre két csoport vizsgázik, a földszinti hirdetőtáblán kifüggesztett listák szerinti beosztásban. (Amelyet, kérünk, most és a továbbiakban is figyelmesen tanulmányozzanak az érintettek!) Kedden tehát „nagyüzem” lesz mindkét informatikateremben, s a vizsgák előkészítése, lebonyolítása miatt órákat egyik infoteremben sem fognak tartani, sem hétfőn, sem kedden.

A  vizsgázók mindkét napon délben, 12.30-kor lépnek be az informatikaterembe, a tulajdonképpeni vizsga 13.00 órakor kezdődik. A végzősök ezúttal se felejtsék otthon igazolványukat (vagy, annak hiányában, útlevelüket), viszont ételt, italt ne hozzanak magukkal. (A teremben elegendő mennyiségű ásványvíz és savanyú cukorka áll majd rendelkezésükre.) Vigyázat: mobiltelefonok vagy más kommunikációs eszközök és forrásanyagok (könyvek, füzetek) használata, vagy csak a vizsgaterembe való bevitele szigorúan tilos és a vizsgáról való azonnali kizárással jár. (Ahogyan a másolás, illetve a másolási kísérlet is.) Ez pedig a következő két érettségi vizsgasorozatról való eltiltást vonja maga után.

A szóbeli vizsgákon használatos eredménylapot (amelyre a különböző próbákon szerzett minősítéseket vezetik be a vizsgáztatók) most nem kell hozni, hiszen a digitális kompetenciavizsga eredménye csak az írásbeli, illetve a gyakorlati kérdésekre adott válaszok kijavítása után, a vizsga másnapján lesz kifüggesztve.

A Yahoo időjárás-előrejelzése szerint (is) hétfőn már 30 foknál is melegebb lehet, tehát, szvettert, sálat, sapkát nem feltétlenül kell előkészíteni. És, bizony, idén sem fog hiányozni a kamera. Sőt, működni is fog. Sőt, a felvételeket utólag leellenőrzik. Emiatt nem kell pánikolni, viszont forgolódni, leselkedni sem ajánlatos.

Jó felkészülést, ismétlést és sikeres digitális vizsgát kívánunk mindnyájatoknak!

(Ha bármilyen kérdés van, itt, hozzászólásként lehet azt feltenni.)

Érettségi 2013 – A és B után
Százszorszép-bemutató: Lázár Ervin meséi