„Kalandra fel, viszlát szeptemberben!” – V–VII. osztályosok tanévzárója

tanevzaro_5-7_sav

„Kalandra fel, viszlát szeptemberben!” Ezekkel a szavakkal zárta köszöntő beszédét Spier Tünde igazgatónő az általános iskolai osztályok tanévzáró ünnepségén, amelyre június 13-án, csütörtökön délelőtt 10 órától került sor a Csiky Gergely Főgimnázium hátsó udvarán. 

Bevezető mozzanatként Kodály Zoltán Tarka kutya című népdalát adták elő furulyán és citerán a két ötödik osztály tanulóinak egy csoportja, Szabó Csilla zenetanár irányításával. Ezután a hetedikes bemondó, Horváth Jázmin üdvözölt minden résztvevőt: tanárokat, diákokat és szülőket. A köszöntések után iskolánk igazgatója, Spier Tünde tanárnő szavait hallgathattuk meg. Így bátorította a tanulókat: „Legyetek kíváncsiak és érdeklődők! Igyekezzetek úgy kihasználni a nyarat, hogy szeptemberben újult erővel, kipihenten vágjatok majd neki az új iskolai év kalandjainak.”

A tanévzáró Roșu Tímea (V. A) szavalatával folytatódott, aki Szabó István Iskolai évzáróra című versét mondta el, majd pedig a tanulmányi díjak és a különdíjak átadása következett. A jól megérdemelt jutalomkönyveket az osztályfőnökök osztották ki: az V. A osztálynak Pálfi Anett, az V. B-nek dr. Muntean Tibor, a VI. A-nak Czeglédi Csilla (a betegség miatt hiányzó Erdei Emese helyettesítőjeként), a VI. B-nek Hevesi Éva, a VII. osztálynak pedig Rogoz Marianna tanárnő. A különdíjakat a szaktanárok a magyar nyelv és irodalom, matematika, román nyelv és irodalom, történelem, földrajz, fizika, képzőművészet, illetve a katolikus vallás terén ügyeskedő diákoknak adták át. A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület jóvoltából a VI. B osztály két diákja, Nyári Tamás és Rudolf Barnabás Jóel, a Csiky-Csuky diáklap szerkesztőiként szintén jutalomban részesültek, amit Bíró Emese, iskolánk az Egyesület elnöke adott át.

A 2018–2019-es tanévzáró ünnepség az iskola kórusának zenés-táncos összállításával zárult. Az Intim Torna Illegál együttes Nem adom fel, valamint Rúzsa Magdolna Ég és föld (más néven Ember mindig remélj) című dalát adták elő.

Kellemes vakációt és jó pihenést mindenkinek!

[Fotó: Fodor Tímea]

« A 2 »