„Megkaptátok az útravalót, használjátok okosan” – elemi osztályos diákok tanévzárója

tanevzaro_kisdiakok_sav

Csütörtökön, június 13-án, a reggeli hűvös, kellemes időben az elemi osztályos diákok búcsúztak az idei tanévtől. Khell Jolán tanító néni és negyedikesei nem csak a tanévtól, hanem az elemi osztálytól is búcsúztak. Jövőre már mindketten „más vizeken” fognak evezni… 

A negyedikes kisdiákok a harmadikosok virágalagútja alatt vonultak ki az udvarra, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekelve. Miután minden osztály a pedagógusokkal együtt elfoglalta a helyét, kezdetét vette a várva várt évzáró ünnepség. A harmadikosok nevében Vajdovics Jázmin és Teleky Zsombor búcsúzott idősebb társaiktól, köszönetül pedig a negyedikes Veres Zsombor szólt a kisdiákokhoz, szülőkhöz, tanárokhoz. A Vékony Zsolt protestáns hittantanár által felkészített, elemi osztályosokból álló gitárcsoport dallal búcsúzott a negyedikesektől. Spier Tünde igazgató asszony is szeretetteljes szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket, sok sikert kívánva a ballagó negyedikeseknek. „Megkaptátok az útravalót, használjátok okosan, és sose feledjétek azt, aki végig mellettetek volt.”

A továbbiakban került sor a díjak átadására, a diákok eredményeinek elismerésére. A tanítók felsorolták azokat a versenyeket, amelyeken diákjaik jeleskedtek (szerencsére, akadt belőlük bőven), majd Bege Magdolna Böszörményi-díjat adott át Gáli Anita Andreának, az Alma Mater Alapítvány nevében pedig Spier Tünde a Kurutty vetélkedő tavalyi és idei országos szakaszán eredményesen szereplő kisdiákokat jutalmazta. Khell Jolán az általa éveken át irányított Kispacsirták dalcsoport tagjait jutalmazta. „A legbüszkébb akkor voltam, amikor azt énekeltétek, hogy van egy iskola, ahol jó magyarnak lenni!” – mondta ekkor.

Az ünnepség befejezéseként, a negyedikes diákok jutalomkönyveket és oklevelet kaptak tanítójuktól, majd előadták búcsúdalukat, Pintér Béla Mesevilágát. Jakab István evangélikus és Vékony Zsolt református lelkipásztor mondott áldást a jelenlévőkre, majd közös imádsággal és a Himnusz eléneklésével ért véget az ünnepség.

Sok sikert kívánunk a negyedikeseknek (jövőre már ötödikeseknek) és fiatalabb társaiknak is!

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 3 »