Tavasz a nádtengeren – Kurutty, körzeti szakasz

kurutty_korzeti_szakasz_sav

A Kurutty általános műveltségi vetélkedő kiírásaiban igen kedvelt téma a vizes élőhelyek világa (állatok, növények, irodalmi alkotások, „vizes” nép- és gyermekdalok stb.). Idén sincs ez másként, Berg Judit négykötetes regényének első kötetét, a Tavasz a nádtengeren című könyvet olvassák végig a kis versenyzők. 

Minden csapatot egy-egy elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes tanuló alkot. A 2019-es versenyre Arad megyéből 9 csapat nevezett be, hét csapat a Csiky Gergely Főgimnáziumból és két csapat a Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskolából. A 36 gyermek március 16-án, szombaton mérte össze tudását és ügyességét a vetélkedő körzeti szakaszán, a Csiky Tóth Árpád termében.

A tanárokból, tanítókból álló zsűri – Almási Valéria, Bálint Erika, Barna Beáta, Páll Mária, Sipos Gabriella – pontozásának köszönhetően, 4 óra vetélkedés után eldőlt, hogy öt csikys (Párducok, Hős Liga, Lengék, Nádszálkisasszonyok, Viharsárkányok) és két zerindi (Koalák, Ebihalak) csapat vehet részt a megyei fordulón, április 13-án.

« A 2 »