Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny, megyei forduló

simonyi_zsigmond_helyesirasi_verseny

Idén, március 2-án, szombaton rendezték meg a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei fordulóját az V–VIII. osztályosok számára. A Csiky Gergely Főgimnáziumban reggel 9-kor vette kezdetét a megmérettetés, amelyen összesen 34 diák vett részt. A versenyzők a Pécskai 2-es számú Általános Iskolából, a Majláthfalvi Általános Iskolából, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskolából, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolából és, természetesen, a Csiky Gergely Főgimnáziumból érkeztek. 

A feladatlapok hasonló nehézségűek voltak, mint a korábbi években. A tollbamondás mellett még hibajavítás, földrajzi nevek helyesírása és szavak ábécé sorrendbe tétele szerepelt. A verseny délutánján már meg is születtek az eredmények. A továbbjutók:
– az V. osztályból Szatmári Kata Karolina (80 pont), a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskolából, felkészítő tanára Nagy Anikó;
– a VI. osztályból Kiss Eszter (80 pont), a Csiky Gergely Főgimnáziumból, felkészítő tanára Nyári Melinda;
– a VII. osztályból Dunai Márk (72 pont), szintén a Csikyből, felkészítő tanára Nyári Andrea;
– a VIII. osztályból Straub Dorottya (82 pont), szintén Kisiratosról, felkészítő tanára Nagy Anikó.

A verseny országos fordulóját Kolozsváron, március 29–31. között rendezik meg. Gratulálunk a továbbjutóknak és sok sikert kívánunk az országos szakaszon!