A pótérettségi vizsgaközpontjai

Idén augusztus 20. és szeptember 6. között zajlik le az őszi érettségi (pótérettségi). Az összesen 26 beiratkozott csikys a Caius Iacob Technológiai Líceumban fog vizsgázni. A vizsgaközpontok részletes listáját ITT találjuk meg, az őszi vizsgasorozat részletes menetrendjét pedig IDE kattintva tanulmányozhatjuk.

Kevermes, az „Emlékezet tábora”

kevermes_sav

Július 20-tól a Csiky Gergely Főgimnázium hat diákja vehetett részt egy élményekben gazdag héten a kevermesi „Emlékezet táborban”.

A szervezők kifogyhatatlan lelkesedésének köszönhetően belekóstolhattunk a könyvkötés rejtelmeibe, a bádogozás fortélyaiba, megismerkedhettünk a falu történelmével, végiglátogatva az emlékhelyeket, köztük az 1848-as szabadságharc hőseinek emékére idén felállított emlékművet. Nagy élmény volt számunkra a Szolnoki Repülőmúzeum, a RepTár, ahol testközelből csodálhattuk meg a légijárműveket. Egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely ez, ahol a számos kiállított repülőgép mellett interaktív eszközök teszik különlegessé a látogatást. Mi is kipróbáltuk a repülőgép szimulátort.

Gyulán az Erkel Ferenc Emlékházban töltöttünk néhány órát, majd a Ladics házban a XIX. század elejéről fennmaradt, múzeummá alakított lakóházat tekinthettük meg, annak teljes bútorzatával, korabeli használati tárgyaival. Így megismerhettük a dualizmus kora, illetve a két világháború közötti Magyarország polgári kultúráját. A vár melletti 48-as emlékműnél fejet hajthattunk hőseink előtt.

Persze nem maradhattak el a tábor állandó programjai sem: az íjászverseny, a kürtőskalácssütés és a sok játék. A tábor családias hangulatát mi sem igazolja jobban, hogy két résztvevő itt ünnepelte meg a születésnapját.

Köszönünk mindent Vili bácsinak és Olgi néninek, az egész Bozó családnak és mindenkinek, aki a szervezésben részt vett. Maradandó élmény volt.

[Fotó: Farkas Krisztián (Zenta)]

« 1 A 2 »

Osztálykirándulás Sonkolyosra

sonkolyos_7_sav

A hetedik osztállyal úgy döntöttünk, hogy idén, 2018 nyarán is szeretnénk egy osztálykirándulással emlékezetesebbé tenni a vakációt. A választás Sonkolyosra esett, mint a tábor színhelyére, július 10–13. között.

Amikor Back Mária osztályfőnök és Rónai Helén testneveléstanár kíséretében megérkeztünk, igen érdekes látvány fogadott minket. A szállás egy nagy telekből állt, ami telis-tele volt parkoló lakókocsikkal, melyek arra szolgáltak, hogy ottlétünk alatt bennük töltsük az éjszakákat. Természetesen mi nem feltétlenül vettük igénybe ezt a szolgáltatást. Ezek egy kényelmes lakosztály méretétől egy cipősdobozéig terjedtek, de ennek ellenére mindegyikben négyen laktunk. Legalábbis elméletileg.

A telken továbbá található volt egy kis focipálya és egy hatalmas medence. Napközben érdekesebbnél érdekesebb programokban vehettünk részt, mint például barlangászás, túrázás, vadvízi evezés, paintball, íjászat vagy a legéletveszélyesebb, a fazekasműhely meglátogatása. Olyan, be nem tervezett programok gyakorlására is sor került, mint a macskagondozás, a sziklamászás, az éjjeli kommandózás, vagy éppen a kocsimosás (belülről). Hazafele jövet pedig meglátogattuk a váradi aquaparkot, valamint a helyi KFC-t.

[Fotó: Back Mária]

« 1 A 2 »

Városi támogatás bentlakási felújításra

kollegium-sav

50 ezer lejes támogatást hagyott jóvá hétfőn, július 16-án Arad Város Tanácsa a Csiky Gergely Főgimnázium számára. A pénzt az idei első költségvetés-kiegészítés során irányozták elő az iskola bentlakása számára, nyilatkozta Bognár Levente aradi alpolgármester.  Folytatás

Érettségi eredmények – pici javulás az óvások után

erettsegi_2018_vegleges_eredmenyek_nyar_sav

Ma, július 9-én, hétfőn délelőtt hirdették ki a 2018-as érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán eggyel több, tehát 32 sikeres érettségizőnk van a vizsgasorozatra beiratkozott és azon megjelent 54 diák közül, s ez 59,26 %-os átmeneteli arányt jelent.  Folytatás

Beiratkozás a kilencedik osztályba

Csiky_epulet_sav_mini

Július 10–13. között (keddtől péntekig) zajlik a beiratkozás a Csiky Gergely Főgimnázium IX. osztályaiba. Kedden, szerdán és csütörtökön naponta 10:00–18:00 óra, pénteken pedig 08:00–12:00 óra között fogadjuk a jövő tanévre meghirdetett középiskolai osztályokba beiratkozni kívánó diákokat és szüleiket, az első emeleti 211-es teremben.  Folytatás