Mikes Kelemen 2016 – Arad

Mikes_hirek_Aradrol

Mikes2016_fejlec_sav
Kedves Öcsém, Mikes Kelemen!

El se igen merem hinni, hogy amit oly réges-régen ígérgetsz, és aminek a valóra válásában már hinni is alig mertünk, most végre megvalósul. Találkozunk végre! Ellátogatsz szerény hajlékunkba, s magaddal hozod szépen csengő szavaid, gondolataid, sőt mi több híveid seregét ide a végekre, ahol kisszámú, de annál lelkesebb közösségünk repesve várja, hogy az anyanyelv és az irodalom virágvasárnapjának örvendezhessen.

Isten hozott titeket, kedves Öcsém Aradon, Erdély és az anyaország határán, a Partium csücskén, Tóth Árpád és a vértanúk városában! Bár Arad sosem vált nevezetes irodalmi központtá, nem adott sok nagy alkotót a magyar kultúrának, mindenkor volt irodalmat és kultúrát kedvelő, az újra és a modern művészetre fogékony értelmisége, amely szomjazta a szépet, fejet hajtott a művészi nagyság előtt. Megvolt a maga sajátos szellemisége, amelyből reményeink szerint majd ti is ízelítőt kaptok itt tartózkodásotok alatt.

Kívánjuk, hogy kellemesen és hasznosan múlassátok az időt, érlelődjenek elmétekben nemes gondolatok, kössetek nagy barátságokat, és ha majd hazatértek, szeretettel gondoljatok Édes nénétek helyett

A Szervezőkre!

 

Aradról és a Csikyről

Mikes Kelemen 2016
Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

– országos szakasz –

Arad, 2016. április 17–20.

 

Verseny

A résztvevő diákok névsora

Kísérő tanárok

Országos bizottság

Szervező bizottság

Tételek

Program

Helyszínek és szálláshelyek

Eredmények

A tantárgyverseny díjazottjai

Különdíjak

Éremtáblázat

Galéria

Sajtóvisszhang

Támogatók