Az iskola kínálata (2012–2013)

Szeretettel várunk az előkészítő, illetve az I. osztályba minden gyermeket, aki magyarul szeretne tanulni.
Az V. osztályba az aradiak mellett azokat a vidéki tanulókat is várjuk, akik szülőfalujukban nem tanulhatnak anyanyelvükön.
Az I–VIII. osztályosok számára napközit biztosítunk.
Korszerűen felszerelt bentlakásunk 100 férőhellyel rendelkezik.
A VIII. osztályt végzettek a következő középiskolai szakokon folytathatják tanulmányaikat:

I. Elméleti osztály
Matematika–informatika–intenzív angol nyelv, illetve természettudományok–intenzív angol nyelv (14 + 14 hely)
Egy osztályon belül két szak: a matematika–informatika szakon a számítástechnika, az informatika és a matematika, a természettudományok szakon pedig a fizika, kémia és a biológia képezik a fő tantárgyakat, az idegennyelv oktatással párhuzamosan. A tanulók emelt óraszámban tanulják az angol nyelvet, és részletes betekintést nyernek a számítógép különböző területeken való felhasználásába (programozás, hálózati ismeretek, weblapkészítés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatabázis-kezelés stb.)

II. Szaklíceumi osztályok

1. Közgazdaságtan (28 hely)
Kiváló előképzést biztosít mindazon tanulók számára, akik közgazdasági pályán kívánják folytatni tanulmányaikat. A XII. osztály elvégzése után, a kereskedelmi és pénzügyi technikusi szakdiploma megszerzésével lehetőség nyílik a szakmában való elhelyezkedésre.

2. Turisztika és vendéglátás (28 hely)
A 2010–2011-es tanévtől kezdve új osztályunk a turisztika és a vendéglátás területén biztosít technikusi diplomát végzős diákjainknak. Számtalan érdekes tantárggyal ismerkedhetnek itt meg a tanulók: vagyonkezelés, a szolgáltatások minősége, piacelemzés, humán erőforrások, üzleti kommunikáció és tárgyalások, marketing, fizetőeszközök, számítógépes ismeretek, környezetvédelem. A szakmai gyakorlat alatt „élesben” alkalmazhatják az elméleti órán tanultakat, az általuk létrehozott gyakorló cég keretein belül. A négy líceumi év szak- illetve érettségi vizsgával zárul. EU-s normák szerint a végzőseink hármas szintű szakdiplomát kapnak.

3. Elektronika és automatizálás osztály (28 hely)

Főként az elektronika, a gépészet és a vezérlőrendszerek ötvözését jelenti. Fő tantárgyak: villamosságtan, elektronika, digitális technika, méréstechnika, elektronikai technológia, villamos energetika stb. A négy év elvégzése után a diákok az érettségi mellett a szakképesítést igazoló technikusi diplomát is megszerezhetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .