A világ legkeményebb melója

anyuka_napraAz anyák napja világszerte megünnepelt nap. Különböző országokban más-más napokon tartják, Magyarországon május első vasárnapján.

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét.

2014. április 17-én jelent meg az interneten az a videó, amit már nem is tudom hány weboldalon láttam. Tökéletesen jellemzi az édesanyák munkáját.

[SPOILER ALERT!!!] A videóban internetes állásinterjún beszélgetnek emberekkel, akik nem tudják, hogy egészen pontosan milyen „állásról” is van szó. Mikor megtudják a „munkakörülményeket”, ledöbbennek az állásra jelentkezők és el is mondják, hogy szerintük őrületesen nehéz, sőt embertelen a feladat. Többen is rossz viccnek tartják, aztán meghallják, hogy még fizetés sem jár érte… végül kiderül, hogy az édesanyák azok, akik jelenleg is ilyen helyzetben dolgoznak. Érdemes figyelni az emberek reakcióját. Többen is üzennek édesanyjuknak a videó végén.

Szeressétek, tiszteljétek nagyon az édesanyákat, nincs olyan, amit meg ne tennének, el ne viselnének a gyermekükért.

Boldog anyák napját! (Most és a jövő héten is, hiszen nálunk akkor is szokták ünnepelni.)