DataSPOT-látogatás

DataSPOT_latogatas_montazs_sav

Szeles, enyhén algoritmikus, integrált áramkörös reggelre ébredtek a 10. A-sok az aradi DataSPOT cég mikelakai székhelye előtt. (Jó, nem ott ébredtek fel, még szép, csak ott találkoztak, lelkesen, izgatottan, és majdnem kielégítő létszámban.)

Király Zsolt és Pelle Róbert, a DataSPOT alapítói, cégvezetői várták a matinfós és természettudós csikyseket. (Igen, ők ketten is volt csikysek, ez nem kérdés.) Megtudtuk tőlük, hogy mindjárt az egyetem elvégzése után, 2008-ban vágtak bele a cégalapításba, s kezdetben a konkurens árakkal, később pedig a folyamatosan bővülő minőségi kínálattal érték el azt, hogy a magánvásárlók körében jelenleg már Arad legnépszerűbb informatikai cégének számítanak. (Ismétlem, ezt a céget /is/ egykori csikysek vezetik, csak hogy rögzítsük.) Jelenleg 20 alkalmazottat foglalkoztatnak, s az új eszközök eladása mellett kiterjedt szervízszolgáltatást is nyújtanak, lényegében mindenféle elektronikai eszköztípusra, alkatrészre. (Porszívót azért ne vigyünk hozzájuk, mondta Robi, mert azt azért nem…)

Zsolt elsősorban az értékesítéssel és a menedzsmenttel foglalkozik, Robi pedig a javító műhely irányítója. Ott (a műhelyben) gyakorlati bemutatót is láthattak a csikysek arról, hogy milyen mérőműszerekkel, tervrajzokkal, módszerekkel lehet egy alaplap vagy egyéb eszköz hibáját meglelni. Külön érdekességet jelentett a kiszereléskor felszabaduló mérgező gázokat elszívó berendezés próbája, amelynek során rövid időre vákuumkamrába záródott a lelkes (és enyhén megszeppent) csoport. De azért épségben kiszabadultunk, sőt Beatrix mindjárt fel is lendítette a cég forgalmát egy hibás táblagép javíttatásával.

Még tovább is szívesen hallgattuk volna a vendéglátók magyarázatát, de igyekezni kellett vissza az iskolába, az Iskola másként további szerdai programjaira. Futva hagytuk el a helyszínt, egyrészt a sietség, másrészt az időközben súlyosan eleredő eső miatt. De ígérjük, hogy ha lehet, más csoporttal is visszatérünk még, de vissza ám! 🙂