Mesék szárnyán repültünk

Mesek_szarnyan_sav

Az idén tizenötödik alkalommal szervezték meg Nagyváradon a Mesék Szárnyán című mesevetélkedő országos szakaszát. A megyei szakaszon a mi csapatunk, a Mesesünök első lett, így jutottunk el Nagyváradra, ahol március 22–24. között 32 csapat versenyezett egymással. 

Nagy szorgalommal és nem kevés izgalommal készültünk. Tizenkét Benedek Elek mese alapos ismerete volt a verseny lényege, de készülni kellett egy három perces mesejelenettel, illetve egy rövid bemutató filmmel iskolánkról és csapatunkról. (Ez utóbbi elkészítésében Bortoș Júlia X. C osztályos tanuló segített.)

A csapat tagjai egyetlen dologra panaszkodtak, az idő rövidségére, ami miatt nem sikerült minden feladatot megoldani. Szoros versenyben helyezést vagy díjat nem sikerült szereznünk, de nagy öröm volt számunkra, hogy részt vehettünk ezen a versenyen, hiszen egy csodás kapu nyílt meg számunkra, Meseország kapuja,amely látványban is mesés volt, ahogyan Jancsi juhász, meg Süsü, a sárkány megjelenése is. Volt fesztiváldal, csatakiáltás, kézműveskedés,városnézés, vízi-dili, fagyizás, bábszínház, szóval nagyon változatos és tartalmas programunk volt.

A csikys negyedikeseket váradi iskolások szülei látták vendégül. Az ott töltött időről a csapat tagjai is beszámoltak.

„Nekem nagyon tetszett minden. A vendéglátóimnál nagyon jól éreztem magam. Minden feladat érdekes volt, tetszett a fesztiváltánc is, amit mindenki megtanult. Szeretnék még sok ilyen versenyre eljutni!” (Weisz Gabriella)

„Úgy éreztem magam, mintha Meseországban lennék, és ez nagyon tetszett. A vendéglátóim nagyon kedvesek és viccesek voltak. Az egész rendezvény szórakoztató volt, és sok ötletes feladatot kellett megoldanunk a nap folyamán.” (Naschauer Claudia Karina)

„Nekem ez a verseny kirándulásnak számított, mert nagyon jól szórakoztam a játékos feladatokon. A család, ahol laktam, nagyon tetszett, mert a nagyobb testvér megtanított nyíllal célozni és lőni.” (Hagya Knáll Márk)

„Szerintem ez a verseny szuper volt! A vendéglátó család nagyon kedvesen fogadott, még egy szájharmonikával is megleptek. Sok jó program volt, nagyon jól éreztem magam Nagyváradon.” (Back István Levente)

Sajnáljuk, hogy most már „kinőttünk” ebből a versenyből… Köszönet a szervezőknek és a vendéglátó családoknak a felejthetetlen élményekért!