Előkarácsony a bentlakásban

Bentlakasi_elokaracsony_2013_sav

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumában az előkarácsony, amikor a bentlakó diákok igazán meghitt és örömteli pillanatokat okoznak egymásnak, így megteremtve a szenteste érzését.

December 17-én, kedden este, a meghívott vendégek megérkezése után Simpf Erika szavalt el egy verset, ezzel megnyitva az esti előadást. A műsorvezetői feladatot Kócsó Alexandra látta el. Az előadásban több bentlakó diák is szerepelt, akik verseket, versrészleteket olvastak fel ismert és kevésbé ismert költők műveiből. 

Az Intrivokál tagjai gyönyörű hangjukkal keltettek meghitt hangulatot a jelenlevők szívében, de a műsor ezzel még nem ért véget. Erre az alkalomra hirdettek meg a bentlakásban három felhívást is: az egyik felhívás célja az volt, hogy ki tudd szebb képeslapot készíteni, a másik arról szólt, hogy névtelenül be lehetett küldeni a legszebb vagy a legrosszabb karácsonyi élményt rövid írásban megfogalmazva, melyet majd valamelyik pedagógus felolvas, a harmadik felhívás pedig arról szólt, hogy a bentlakók saját kezűleg készítsenek egymásnak ajándékokat, melyeket az előkarácsonyon egymásnak ajándékoznak.

A felolvasott művekre azok szavaztak, akik „handmade” ajándékot készítettek, a képeslapkészítő versenyen viszont nem volt nagy szavazási lehetőség, mert csak egyetlen képeslap érkezett be a felhívás kapcsán.

A műsor az ajándékok szétosztásával érte el tetőpontját, ezután következett az ünnepi vacsora. Végezetül a műsorvezető mindenkinek boldog és kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt.

[Fotó: Rostás Szandra]