Szívek karácsonya

Szivek_karacsonya_sav

December 19-én, csütörtök délután öt órától újra megtelt a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme. Ezúttal az V–VIII. osztályos diákok szülei, nagyszülei, hozzátartozói voltak kíváncsiak csemetéik szereplésére.

Igazi karácsonyi hangulatot teremtettek a különböző műsorszámok. Először az Erdélyi Kinga tanárnő által irányított „Zumbázó kisördögök” lepték el a színpadot, majd az osztályok saját produkciói következtek. Az V. A osztály Mikulásváró című verses, vidám jelenetet adott elő. Az V. B diákjai az adventi koszorút körülvéve loptak karácsonyi hangulatot a szívekbe. A nagy létszámú VI. osztályból bőven tellett a kilenc gyerekre és a többi szereplőre, a Melyiket a kilenc közül? című megható mesefeldolgozásra.

A Csiky kórusa karácsonyi énekekkel lépett fel, majd egy negyedórás szünet következett, azért, hogy a szülők megtekinthessék és meg is vásárolhassák a diákok által készített díszeket, ajándéktárgyakat, amelyeket a napok óta folyó Karácsonyi vásáron állítottak ki a szervezők.

A műsor második részében a „nagyobbak” kerültek előtérbe. A VII. B látványos összeállítása ötvözte a táncot, éneket és a betlehemezés elemeit. A VII. A modernebb felfogásban mutatta be karácsonyi gondolatait a Világfi című rövid színdarabbal. A VIII. osztályból Back Annamária zongorajátékát Papp Dániel és Simon András szavalata egészítette ki.

Ne feledkezzünk meg azokról a versekről sem, amelyekkel Tóthpál Eszter, Naschauer Kinga, és Polanek Eszter lopta be az ünnepet a szívünkbe, és amelyekkel korábban sikeresen szerepeltek Déván, az Adventi Koszorú szavalóversenyen.

A színvonalas műsort az V–VIII. osztályos táncos lányok és fiúk keringője zárta. Köszönet a diákoknak a szép műsorért és, nem utolsósorban, az osztályfőnököknek a munkáért és türelemért.

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

[Fotó: Ilona János]