Újra a Nagy Vagy-on

nagy_vagy_2013-1 Iskolánk immár másodszor iratkozott fel Erdei Emese tanárnő közreműködésével a magyarországi és a határon túli magyar iskolák versenyére, a Nagy Vagy-ra. Idén 30 iskola vett részt a vetélkedőn. A csapatokat öt csoportba osztották, s mindegyikbe hat csapat került. A Csiky Gergely Főgimnázium az 5. csoportba került a következő vetélytársakkal: Bonyhádról a BONI Széchenyi István Általános Iskola, Budapest III. kerületből a Dr. Béres István Általános Iskola, Csongrádról a Csongrádi Oktatási Központ, Hajdúhadházról a Hajdúhadházi Református Óvoda és Általános Iskola, illetve egy soproni általános iskola (amelyet éppen most neveznek át).

A verseny vízi és szárazföldi játékokból állt. A vízi versenyen vettünk részt először, április 6-án a kecskeméti élményfürdőben. Itt 4 versenyszámban kellett bizonyítsunk: 2 uszodai, 1 csúszdás és 1 hullámmedencésben. Csapatunk tagjai itt a következők voltak: Bálint Botond (III. osztály), Mészár Anna (IV. o.), Naschauer Kinga (V. o.), Mészár Zsófia (VII. o.), Adjudeanu Patrik (VIII. A o.), Csomós Roland (VIII. B o.), Bella Natalia (anyuka), Mészár Gabriella (anyuka), Spier Mihály (apuka), illetve Cserneczky Árpád (tanár). 

A középdöntő szárazföldi játékai Budaörsön zajlottak egy héttel később, április 13-án. Itt csapatunk – immár kicsit más felállásban: Bálint Botond (III. osztály), Mészár Anna (IV. o.), Mészár Zsófia (VII. o.), Csomós Roland (VIII. A o.), Sipos Walter (VIII. B o.), Bella Natalia (anyuka), Mészár Gabriella (anyuka), Spier Mihály (apuka), Vida Mihály (apuka) és a nagyon kedves és ügyes sztárjátékosunk, Nagy Adri – 3 játékban kellett bizonyítson. Hogy milyen sikerrel? Nos, ezt most még nem árulhatjuk el. Viszont nézzétek meg május 26-án a TV2-n a délelőtti órákban sugárzott műsort és akkor majd megtudhatjátok! Annyit azért megsúghatunk, hogy hoztuk a két évvel ezelőtti formánkat, ráadásul idén Nagy Adri mellett Dér Henrietta sztárjátékossal is közelebbről megismerkedhettünk.

A versenyt alapos felkészülés előzte meg. Több edzést tartottunk a Csiky tornatermében, a városi sportuszodában és az aradi sportcsarnokban is. Utóbbi kettő lehetőségéért és az utazás biztosításáért köszönetet mondunk annak az apukának, aki ezt lehetővé tette.

Az edzések során, sajnos, sérülések is történtek. Többen kisebb zúzódásokat és horzsolásokat szereztünk, viszont Bella Gábor apukának, aki nagyon lelkes és kitartó volt a felkészülések alatt, ez úton kívánunk minél hamarabbi felépülést a komolyabb sérüléséből.

Szeretnénk köszönetet mondani Bátkai Sándornak a ládamászáshoz biztosított ládákért, Török Zsoltnak a kiképzésért, Erdélyi Kinga tanárnőnek és az ő általa vezetett 30 fős szurkolótáborunknak, akik elkísértek Budapestre – külön dicséretet érdemel egy nagymama és nagytata is, akik nem sajnálták a fáradtságot, hogy jelen legyenek – és a szülőknek, akik még munka után és sok más teendő mellett is időt szorítottak a felkészülésre. Megemlíteném egyik fő „lelki” támogatónkat, Jázbinszky Gábort, aki mindig belop egy kis vidámságot a társaság hangulatába, és aki már az első részvételünkkor is velünk volt, és már akkor is tudta, hogy a csapatnak mikor van szüksége egy kis biztatásra.

Iskolánk a Nagy Vagy játékain belül még részt vett egy versenyen. A szervezők díjazták a legjobb mozzarellás ételt elkészítő csapatot. Itt dicséret illeti Kiss Enikő és Takács Geta anyukákat, akik elkészítettek egy nagyon finom gombás-mozzarellás muffint.

Ne feledkezzünk meg a tartalék játékosokról sem, akik velünk vettek részt a felkészülésben: Takács Norbert (IV. o.), Vida Norbert (III. o.), Adjudeanu Vivienne (IV. o.), Naschaeur Karina (III. o.), Spier Szilvia (VI. o.), Takács Andrea (V. o.), Kiss Enikő (anyuka), Takács Geta (anyuka) és Takács József (apuka).

[Fotó: Zsóri Blanka]