Csikys díjeső a Caius Iacob-on

caius_iacob_2013-1 Három első díj, két harmadik díj és egy dicséret – ez az idei Caius Iacob Nemzetközi Matematika és Informatika Verseny csikys mérlege. És ez nem is kevés!

Az aradi születésű neves matematikusról elnevezett versenyt idén ötödik alkalommal rendezte meg az aradi Aurel Vlaicu Egyetem Természettudományi Kara. Március 15-én a XI–XII.-es diákok matematika versenyére került sor, március 22-én pedig a IX–XII. osztályos diákok informatika, illetve számítástechnika próbája zajlott le. (Egy-egy diák több, akár valamennyi szakaszra is jelentkezhetett. A Csikyből Gulyás Beatrix XI. A osztályos tanuló vállalta ezt a komoly hármaspróbát, nem is eredménytelenül!) Végül, április 9-én a rendező egyetem hallgatói és végzettjei mutathatták be az általuk készített tudományos dolgozatokat.

Az eredményhirdetésre ma, április 16-án délben került sor az egyetem A1-es előadótermében. Sorin Nădăban docens, a Természettudományi Kar dékánja, a verseny elindítója üdvözölte a diákokat, felkészítő tanárokat, szervezőket, majd a prezídium valamennyi tagját, köztük Lizica Mihuțot, az egyetem Akadémiai Tanácsának elnökét rövid értékelésre kérte. Ezután következett maga a díjátadás, ahol a tizenkét fős csikys versenyző csapat öt tagja legalább egyszer (volt, aki kétszer is) díjjal, vagy dicsérettel gazdagodott. Az eredmények: 

– IX–XII. osztályosok matematika versenye: Kurunczi-Papp Dávid (XII. A) – I. díj; Smeu Júlia (XII. A) – III. díj; Higyed Arnold (XI. A) – I. díj; Gulyás Beatrix (XI. A) – III. díj. (Felkészítő tanáruk Péter András volt.)
– X–XII. osztályosok informatika versenye: Gulyás Beatrix (XI. A) – Dicséret;
– IX–XII. osztályosok számítástechnika versenye: Hanko Thalia (X. A) – I. díj. (Felkészítő tanáruk Drasztyl Andrea volt.)

Gratulálunk nekik, és a csikys csapat többi tagjának is, akik ezúttal (csak) részvételi diplomát (valamint komoly tapasztalatot) szereztek: Murvai Róbert Dávid (XII. A), Kiss Zsuzsanna (X. A), Ilona Eszter, Kruzslitz Asztrid, Mogyorósi Krisztina, Păcurar Ariana, Tóthpál Béla (IX. A). És, remélhetőleg, konok elszántságot arra, hogy jövőre újra megpróbálják!