A vendégek: leendő diákok – Nyílt nap a Csikyben

nyilt_nap_2013-1 Április 3-án, szerdán nyílt napon láttuk vendégül a megye 10 magyar tannyelvű (vagy magyar tagozatos) általános iskolájának nyolcadikos tanulóit. Az ágyai, erdőhegyi, kisiratosi, kisperegi, majláthfalvi, nagyiratosi, simonyifalvi, zimándújfalui, ill. az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolából érkező diákok és kísérő tanáraik a Tóth Árpád-teremben gyülekeztek a házigazda nyolcadikosok és tanáraik társaságában.

Hadnagy Éva aligazgató számítógépes vetítés segítségével mutatta be a Csiky Gergely Főgimnázium „kínálatát”, azaz a középiskolai szakokat, az épületben működő laboratóriumokat, szaktermeket, a jeles eseményeket (Csiky Nap, gólyabál, farsangi bál, szalagavató, ballagás stb.), a testvériskolai kapcsolatokat és az iskolán kívüli tevékenységeket (sportesemények, Kölcsey Diákszínpad, tanulmányi és jutalomkirándulások stb.). Számos fényképpel illusztrálta a bentlakó vidéki diákok otthonaként szolgáló kollégium életét, az ott folyó nevelői munkát, illetve a számos hagyományőrző tevékenységet (Szóló szőlő – szüreti bál, néptáncoktatás, előkarácsony stb.), amelyek szervezésébe bentlakók és pedagógusaik egyaránt bekapcsolódnak.

A vetített képes bemutatót követően Péter Anikó és Gál Krisztián (XII. A) adott elő kalotaszegi táncokat, Gyulai Noémi (XII. D.) és Murvai Dávid (XII. A) egy tüzes tangót, majd Erdélyi Kinga testnevelő tanár irányításával a társastánc-csoport is fellépett. Mucsi Bettina (XII. D) és Gál Krisztián (XII. A) a bentlakó diákok nevében reklámozta a kollégista életet, szintén egy vetített képes bemutató segítségével. Molnár Melinda (XI. A) a diáktanács elnökeként ecsetelte azokat az előnyöket, amelyek a különböző tevékenységekben való részvételből származnak.

Bő húszperces szünet következett, amelyben a vendégek kisebb csoportokra osztva, csikys diákok kíséretében szabadon kószálhattak a Csikyben, bekukkantottak az osztálytermekbe, laborokba, és falatoztak a kikészített süteményből, gyümölcsből. Utána, sorrendben, a közgazdasági, turisztikai, elektronikai, illetve a matematika–informatika–intenzív angol nyelv osztály tanulói álltak a „közönség” elé és mutatták be mindazt, amiért fontosnak tartották az adott szakra iratkozni.

Végül ismét Erdélyi Kinga vette át az irányítást és csikys háttértáncosok segítségével mozgatta meg a díszterem közönségét. Népszerű slágerek dallamára hullámzott, vonatozott a diáksereg s e jó hangulat közepette ért véget az idei nyílt nap. Reméljük, hogy minél több mostani vendégünket fogjuk viszontlátni szeptember elején, tanévkezdéskor is a Csikyben…

[Fotó: Bortos Júlia, Ilona János] 

Egy hozzászólás a(z) “A vendégek: leendő diákok – Nyílt nap a Csikyben” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.