Csiky-farsang 2013 – A mítoszok útján

farsang_2013-1 Tavaly a dzsungelben jártunk, idén pedig a görög mítoszok útján. Mármint a február 7-én megrendezett farsangi bál keretén belül.

Izgalmas és kifejezetten látványos díszlettel teremtettek hangulatot a szervező tizedik osztályosok. Sőt, még az Olümposz isteneit, azaz a zsűri tagjait is korhű jelmezzel látták el, az ajándékoktól roskadozó asztalok pedig a tombolajegyet vásárlók hangulatát csigázták fel. Igen, tehát a zsűri: Zeusz, a főisten – Juhász Béla igazgató; segédistenek – Puskel Tünde Emese magyartanár, Erdélyi Kinga testneveléstanár, Milka Zsolt földrajztanár, illetve Hasas Paul közgazdaságtanár. (Kisistenek, azaz diáktagok vajon miért nem voltak?)

Délután hat óra után (egynéhány perccel) meg is kezdődött a mitikus karnevál. Előbb a szervezők jártak egy vérpezsdítő szirtakit, majd a IX. C osztályosok gurították el Erisz aranyalmáját, a viszály csíráját. Az egy négyzetméterre eső görög istenek száma ekkor érte el a maximumot, de a tornatermi közönség ép bőrrel úszta meg az olümposzi hatalmasságok diskurzusát. A XI. B osztályos Tar Adolf és magyarországi táncpartnere, Szabó Noémi adott ízelítőt társasági tánctudásából, majd rövid ideig, mintegy fél percig újra komoly veszély fenyegette a nézőket, merthogy IX. B osztályos zombik lepték el az elsötétített, begázosított füsttel teli termet. Berohantak, picit vicsorogtak, üvöltöztek, majd kirohantak. Túléltük.

Következett az érettségi. Nem, nem júniusban, hanem már most. A XII. D osztályosok tartottak főpróbát az év végi megmérettetésből, de nem sikerült túl jól, mert másolás miatt többet közülük kidobott a vizsgáról a szigorú bizottság, ráadásul, amíg Duffy néninél tárgyalták a kapott tételeket, egy gyanús, takarítónénire emlékeztető Farkas Dani elcsent mindent, ami a keze ügyébe került, így a végzősök oklevél, mobiltelefon és óra nélkül (csak lógó orral) maradtak.

A IX. A tagjai a Legek díjkiosztóját tartották meg. A megunhatatlan (?) Adele a megszokhatatlan Lady G(y)ag(y)ának, a leglelőhetetlenebb Chuck Norris pedig a legférfiasabb (???) Justin Bieber kezébe adta a serleget (és Justin nyakába még egy lerázhatatlan rajongó is került), bár előtte Michael Jackson szelleme is ott kóválygott némi ideig. Zámbori Noémi és Máthé Emese (X. A) táncát a XII. C osztályos Jokerek próbálták überelni (vigyorban biztosan jobbak voltak), majd heves zümmögés hallatszott, hiszen az intris bentlakó méhek rajzottak ki kaptárukból. Testhezálló fekete kosztümben, sárga szoknyácskában (a fiúk nem!) és ízléses 3D-s szemüvegben (a fiúk is!) szálldostak körbe-körbe, olyannyira ügyesen, hogy minden zsűritagtól be is gyűjtötték a legnagyobb pontszámot!

A műsorszámok versenyének győztese így már nem lehetett kétséges, ám a közönség még alaposan beleszólhatott a végső sorrendbe, hiszen szavazócédulákkal támogathatta kedvenc csapatát. Amíg a zsűri fáradtságos munkával agyalta a díjazottak listáját, a sok-sok támogató cégnek és magánszemélynek köszönhetően a jelenlévők tombolán nyerhettek (nyertek is!) értékes (vagy inkább szimbolikus) nyereményeket, úgymint könyveket, gyertyákat (olyan rendes, viaszos, nem autóba való!), egyszer használatos fényképezőgépet, számológépet, ruhacsomagot, sampont, körömlakkot stb.

Visszatért a zsűri és Zeusz kihirdette az eredményt: első lett az Intri Kaptár, második az Érettségi paródia, harmadik a Legek díjkiosztója, de a különdíjasok és dicséretesek is (tehát minden fellépő) ajándékcsomaggal gazdagodott. A Csiky társasági tánctanfolyamának tagjai (irányító tanár: Erdélyi Kinga) örvendeztették meg mozgalmas (és ruhaletépős!!! :D) számukkal a nézőket, majd következett a farsangi buli. Legalábbis azoknak, akik maradtak…