Csillagporos együttlétek

2-4_osztalyosok-23 Karácsonyra készülődve az elmúlt héten a Csiky apraja-nagyja hangulatos előadásokon lépett fel a díszteremben.

Szerdán, december 19-én először az előkészítő osztályosok és az elsősök ünnepségére telt meg a díszterem éppen használható része. (Az előtér fedelét néhány nappal korábban a tetőről leomló jeges hódarabok szakították be, ezért az a rész akkor le volt zárva.) Kurunczi Enikő Magdolna tanító előkészítő osztályának tagjai Az erdei házikó című darabbal és egy karácsonyi egyveleggel készültek, az elsősök pedig többek között Nagy László, Gazdag Erzsi, Nemes Nagy Ágnes, Ady Endre, József Attila verseit szavalták. Az első osztály tagjai Pintér Mária tanító vezetésével betlehemes játékot mutattak be, majd a közönséggel együtt énekelték el a Kis karácsony, nagy karácsony című éneket.

Az est további részében a II–IV. osztályosok Csillagporos együttléten látták vendégül a dísztermet most már valóban színültig megtöltő szülőket, nagyszülőket, testvéreket, rokonokat, illetve a tanár- és diáktársakat. (Közlekedni bent már nem lehetett, s örülhetett, aki még ülőhelyet is talált magának! 🙂 ) Cirják Izabella Márta tanító negyedikes kisdiákjai konferálták fel a különböző műsorszámokat, s azokat rövid szavalattal, énekkel kötöttek össze. Naschauer Claudia Karina (III. o.), Bíró Gergő (II. o.) és Tóthpál Eszter (IV. o.) verset mondott, Khell Levente tanító másodikosai a Karácsonyvárás című szerepjátékot mutatták be, majd újabb versek és énekek után Khell Jolán tanító harmadik osztályos diákjai betlehemes játékkal mutatták be Jézus születésének történetét. Békési Krisztina és Luca Diana angoltanárok vezetésével ezután angol versek, dalok hangoztak el, majd Adjudeanu Vivienne Orsolya egy hangulatos újévi recepttet adott közre. Borbély Hunor Attila decemberi csíziókat, a negyedikes fiúk pedig karácsonyi humor-morzsákat ajándékozott a jelenlévőknek. (Hamarosan itt, a weblapon is olvashatjuk majd ezeket!) A műsor végén Szabó Csilla zenetanár irányításával iskolánk kórusa lépett fel, s az est gyertyafényes közös énekléssel zárult.

Másnap, december 20-án délután fél négykor befejeződött a díszterem plexi fedelének a javítása, így az V–VIII. osztályosok karácsonyi ünnepségén már a beltér teljes terjedelmében használható volt. Szükség is volt rá, hiszen ezúttal is nagyon sokan voltak kíváncsiak a csikys diákok műsorára. Birta Andrea (VIII. B) és Csomós Ferenc Roland (VIII. A) voltak a műsorvezetők, ők köszöntötték Móra László költő szavaival a vendégeket, meghívottakat. „Legyen ma templom minden ember szíve, / Melyekben a lélek szárnyat bontogat! / Karácsony édes ünnepén / Legyen imádság minden gondolat!”

A VI. B osztályosok Kárpát-medencei paraszti betlehemezésével indult a műsor (Back Mária osztályfőnök tanította be nekik), majd a VI. A osztályosok közül négyen egy rövid karácsonyi táncbetéttel léptek fel. Az V. osztály diákjai Erdélyi Kinga osztályfőnök irányításával egy karácsonyi történetet mutattak be, majd újra tánc következett, amit a Zumbázó krampuszok mutattak be. Zumbázó krampuszok, hm!… A VI. A osztály (Drasztyl Andrea osztályfőnök irányításával, és immár teljes létszámban) a Melyiket a kilenc közül? című jól ismert karácsonyi történetet mutatta be, azzal a különbséggel, hogy itt nem cipész apuka, hanem szabó anyuka tartotta fontosabbnak a családi harmóniát a pénznél. Naschauer Kinga (V. o.) és Kurunczi Viktória (VI. B) angol nyelvű karácsonyi verseket tolmácsoltak a nézőknek, s ezt újabb betlehemes játék követte a VII. osztály előadásában (irányító tanár Siska-Szabó Hajnalka osztályfőnök). Ha voltak zumbázó krampuszok, volt karácsonyi boogie jive is, amelyet Erdélyi Kinga tanárnő tanított be az V. és a VI. osztály leány tagjainak (illetve néhány idősebb vendégfellépőnek). Az egyik leghangulatosabb műsorszám A kis gyufaárus lány története volt a VIII. B osztály előadásában, Hevesi Éva osztályfőnök betanítása alapján. Valamennyi szereplő élvezte a fellépést, és ez a közönség számára is érezhető volt. Mészáros Letícia (V. o.) az Itt van a szép karácsony, Bella Edit (VI. B) pedig a Három királyok című verset szavalta el, majd ezen a napon is a Szabó Csilla zenetanár vezette iskolai kórus zárta a műsort.

Szép esték voltak, köszönet érte a szervezőknek és valamennyi fellépőnek!

Az előkészítő, illetve az I. osztályosok karácsonyi műsora:

A II–IV. osztályosok fellépése: 

Az V–VIII. osztályosok karácsonyi műsora: