Charlie – Nézz az ég felé

Ellen-X 3. ________________________

Kitartóan tovább az autentikus magyar énekhangok, előadóművészek útján… (Indoklás, avagy a sorozat bevezetője itt.) Ezúttal egy utánozhatatlanul rekedtes, fátyolos hang s a hozzá tartozó ember a Szünet-ben.

Charlie, azaz Horváth Károly az elmúlt két heti Szünet-sztár (Bontovics Kati, illetve Cserháti Zsuzsa) kortársa, pályatársa. Balett-táncosnak készült (Markó Ivánnal együtt tanult), de egy súlyos vesemedence-gyulladás véget vetett ez irányú álmainak. Később többen is eltanácsolták az énekléstől, de ő nem fogadta meg a bölcs tanácsokat. Több formációnak is tagja volt (Generál, Afriaca, Olympia, Pannonia Express), s a nyolcvanas években keresztül kasul bejárta a nagyvilágot (Svájc, Japán, Spanyolország, Norvégia, Amerikai Egyesült Államok stb.). Igazán ismert azonban a kilencvenes években lett, a Tátrai Band énekeseként, ugyanakkor szólókarrierjét is építeni kezdte. Ő képviselte Magyarországot az 1998-as Eurovíziós Dalfesztiválon A holnap már nem lesz szomorú című dallal. (Nem ért el vele túl nagy sikert, de hát az Eurovíziós Dalfesztivál külön kategória, tudjuk…) Egy sor zenei és állami díj birtokosa: EMeRTon-díj (1991, 1993, 1994, 1997), Liszt Ferenc-díj (1997), A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje (1998) stb.

Az alábbi videóban kicsit sok az italos üveg és a cigarettafüst, viszont a zene és a dal kihagyhatatlan, akár becsukott szemmel is élvezhető. Nézz, nézz az ég felé…